Regelmatige overwinning HKC (14-9)

13 april 2014 om 00:00 Sport

HKC speelde zaterdag tegen OZC. De koploper hoefde niet tot het uiterste te gaan tegen de middenmoter uit Rotterdam. Na een 7-5 ruststand kwam HKC nimmer in gevaar en won het uiteindelijk vrij eenvoudig de wedstrijd met 14-9 zonder zelf groots te spelen.

HKC is goed onderweg naar het kampioenschap in de tweede klasse. Zaterdag moest het de horde nemen die OZC heette.

Miranda Rijnhout opende de score uit een korte kans, gevolgd door een afstandschot van de uitblinkende aanvoerder Emiel Deventer. Toch was het OZC dat tweemaal tegenscoorde en haar huid duur leek te willen verkopen. OZC nam de leiding door een strafworp te benutten maar Kees Baks egaliseerde snel hierna door een schot achter de korf binnen te schieten. Vervolgens brak er een fase aan waarin weinig te beleven was. Het tempo was laag en de aanvallen waren fantasieloos. Na 10 minuten doorbrak OZC de impasse met een score waarna Emiel Deventer weer van afstand gelijk scoorde (4-4). De ploeg uit Rotterdam nam nog eenmaal de leiding (4-5). HKC was niet onder de indruk en Miranda Rijnhout scoorde koel een vrije bal. Voor rust schoten Esther Bot en de sterk spelende Tomas aan de Wiel de thuisploeg naar een geruststellende 7-5 voorsprong.

Na de rust kwam OZC nog een keer tot 1 punt terug, maar vervolgens scoorde de BMN-formatie driemaal op rij. Eerst was het Stefan de Groot uit een afstandschot, daarna kon het publiek juichen voor een dubbelscore van Emiel Deventer. Dit leidde tot een 10-6 tussenstand met nog 20 minuten te spelen. Om en om scorende bereikten de ploegen een scoren van 12-9 met nog tien minuten op de klok. HKC-coach Peter van Houwelingen bracht Marielle de Waal en Hicham Maachi in de ploeg en dit leverde wat meer tempo en energie op. Kees Baks rondde nog een strafworp af, toegekend door de goed leidende scheidsrechter en de laatste score was voor invaller Marielle de Waal die uit een korte kans de 14-9 eindstand op het bord schoot.

Volgende week staat er een tegenstander van een ander kaliber op het programma als HKC uitspeelt tegen ACKC uit Almkerk. Saillant detail voor deze wedstrijd is dat de broers Peter en Dick van Houwelingen tegenover elkaar staan in deze ontmoeting als coaches van beide ploegen.

Scores voor HKC tegen OZC: Emiel Deventer (5x), Miranda Rijnhout (2x), Kees Baks (2x), Stefan de Groot (2x), Tomas aan de Wiel, Esther Bot en Marielle de Waal (allen 1x)