Damesteam River Trotters verliest van Hurricanes

13 april 2014 om 00:00 Sport

H'VELD-G'DAM - Het eerste damesteam van basketbalvereniging River Trotters trok tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen Hurricanes, aan het kortste eind. In de laatste seconden werd de wedstrijd beslist, echter niet in het voordeel van River Trotters: 39-41. Een teleurstelling, want de Hardinxveldse dames hadden deze latste wedstrijd onder leiding van coach Arjan Lock graag gewonnen.

Het eerste kwart kwamen de dames makkelijk tot scoren tegen de matige zone verdediging van Hurricanes. Het eerste kwart eindigde 17-9 in het voordeel van de Hoek en Blok formatie. Het 2e kwart stelden de dames van Hurricanes hun verdedigende strategie bij waardoor de dames iets moeilijker tot scoren kwamen. Echter wisten de dames toch ook dit kwart te winnen. Ruststand: 23-17.

Na de rust begonnen beiden teams fanatiek aan het derde kwart. Het werd hierdoor direct duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. Aan beiden kanten werden veelvuldig fouten gemaakt waardoor de dames van Hurricanes vaak op de vrijeworplijn kwamen te staan. Na het derde kwart stonden de dames nog maar met 1 punt voor. Stand: 31-30

Het vierde kwart moest alles op alles gezet worden om ervoor te zorgen dat de punten in Hardinxveld zouden blijven. Er werd door beide teams hard gewerkt en gevochten voor elke bal. Door slordige passes werd er veel balverlies geleden waar de dames van Hurricanes goed gebruik van wisten te maken. Het lukte River Trotters niet de voorsprong verder uit te bouwen. Eindstand: 39-41.