OKK jongens door naar NK finale turnen

13 april 2014 om 00:00 Sport

Heerlen 12 en 13 april, Dit weekend waren in Limburg de halve finales NK. De inzet van deze halve finales was om bij de beste 12 deelnemers te komen om hiermee uit te mogen komen op het NK.

Afgelopen zaterdag kwamen Youri van Noordenne en Brent Folkerts in actie. Youri heeft zich in deze halve finale met 2,5 punt verbeterd ten opzichte van de vorige keer. Brent had zich verbeterd op ringen en brug. Helaas verliepen de andere onderdelen minder goed. Het is knap voor deze jongens dat ze bij de beste 48 van Nederland horen. Over een maand weten zij of zij door zijn naar de finale.

Op zondag turnde Mark van Belzen en Bart de Ruiter de halve finale in de 2e divisie. Mark werd op deze wedstrijd 9e en heeft zich daarmee geplaats voor de finale. Dit kwam mede door zijn goede oefeningen op sprong, brug en rekstok. Omdat hij bij deze onderdelen bij de beste 6 hoort, mag hij op deze onderdelen ook deelnemen aan de toestelfinale.

Bart kwam later die dag in actie. Het is dit jaar een uitdaging voor Bart om zich aan te passen aan de nieuwe reglementen en het hoge niveau. Bart heeft zich met 63,70 punten als 6e voor de meerkampfinale. Ook Bart mag door zijn perfect uitgevoerde rekstok oefening naar de finale op dit toestel.

De andere jongens van gymnastiekvereniging OKK die zich ook hebben geplaatst voor de halve finale, komen in actie op 10 en 11 mei in Nijverdal. Zij strijden dan net als Mark en Bart voor een plekje in de NK finale op 24 en 25 mei in Utrecht.

advertentie
advertentie