Heren 1 OKK´70 sluit kampioensseizoen af met volle winst!

14 april 2014 om 00:00 Sport

Na een raar weekend waarin we thuis op de bank kampioen werden mochten we afgelopen weekend aantreden tegen Vovero voor de laatste wedstrijd van het mooie seizoen.

Gelukkig was iedereen ervan overtuigd om voor het thuispubliek een leuke wedstrijd neer te zetten en te laten zien waarom we kampioen zijn geworden. Daar het juist Vovero betrof die de week ervoor van Sliedrecht sport gewonnen had en ons daarmee het kampioenschap eerder bezorgde dan verwacht was een uitstekende motivatie om geen punt te laten liggen. Daarbij kwam ook nog eens dat Vovero voor lijfsbehoud in de 1ste klasse eigenlijk nog een puntje nodig had om veilig te zijn.

OKK´70 begon enigszins slap aan de eerste set. Veel onnodige fouten waardoor Vovero makkelijk mee kon komen en zelfs de leiding nam in deze set. Na een time out van coach Robbert werden de messen geslepen en begon OKK de druk op te voeren. Door goed side out spel en service werd de eerste set alsnog vrij gemakkelijk binnengehaald met 25-22.

In het tweede bedrijf werd al snel duidelijk dat de tegenstand gebroken was bij Vovero. Blijkbaar was het geloof in een set of zelfs meerdere als sneeuw voor de zon verdwenen. Daarom was al snel het niveauverschil zichtbaar en kon OKK via goede services het spel gemakkelijk naar zich toe trekken. Met als gevolg een setwinst van 25-9.

Ook in de derde set was het beeld hetzelfde. OKK domineerde en kwam geen seconde in moeilijkheden. Er was geen schim meer over van Vovero welke de week ervoor nog van de nummer 2 wist te winnen. Zelfs de wissels aan beide zijdes bracht geen verschil. OKK ging onverminderd door waaruit ook blijkt dat de selectie zeer constant is en aan elkaar gewaagd. Via een setwinst van 25-11 werd de wedstrijd gemakkelijk binnengehaald.

Om het publiek toch een beetje te vermaken werd er ook in de laatste set vol voor gespeeld. Echter was de tegenstander wederom niet bij machte om het OKK moeilijk te maken. OKK denderde als een stoomtrein over de tegenstander heen en bracht zo ook de laatste setwinst binnen en een 4-0 overwinning.

KAMPIOEN. Het feestje kon eindelijk gevierd worden. Met een goede afsluiting van het seizoen door de 4-0 overwinning.

Volgend seizoen treden we weer aan in de promotieklasse. Terug op het oude niveau!

advertentie
advertentie