Homeflex is trots op het SNF keurmerk

17 april 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - HomeFlex, gespecialiseerd in het huisvesten van arbeidsmigranten, is sinds 15 januari SNF gecertificeerd. ,,Dit houdt in dat wij het nieuwe keurmerk van de Stichting Normering Flexwonen mogen dragen", aldus eigenaar Bert Verheij. ,,Gecertificeerde bedrijven kunnen garanderen dat de door hen verzorgde huisvesting van arbeidsmigranten voldoet aan de door de overheid gestelde normen."

,,We willen een betrouwbare en flexibele schakel zijn tussen partijen die een woning willen verhuren en bedrijven die op zoek zijn naar huisvesting voor hun (buitenlandse) kennis- en projectwerkers", vertelt Bert. ,,De woningen in ons bestand zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de gestelde eisen op het gebied van beheer, veiligheid en leefbaarheid. Ze zijn door ons gestoffeerd en gemeubileerd en zelfs voorzien van bedlinnen en keukeninrichting. De bewoners hebben de beschikking over een televisiezender in de eigen taal en een internetverbinding om met het thuisfront te kunnen skypen. Onze clustermanagers controleren de woning elke twee weken op naleving van de gemaakte afspraken en zijn tevens belast met de serviceverlening. Het schoonmaakteam en de technische dienst zorgen ervoor dat de woning in dezelfde comfortabele staat blijft als op het moment van oplevering."

,,Omdat we ons op het gebied van huisvesting van arbeidsmigranten willen onderscheiden hebben we gekozen voor het SNF keurmerk, dat landelijk voorgeschreven en geaccepteerd wordt door gemeenten en overheidsinstellingen", legt Bert uit. ,,Aan de certificering ligt een pittige audit ten grondslag. De huisvestingslocaties van de keurmerkhouders worden jaarlijks fysiek gecontroleerd op het gebied van leefruimte, brandveiligheid, hygiëne, sanitaire voorzieningen en kookgelegenheid. Ook wordt gekeken of de administratie op orde is. We zijn dan ook bijzonder trots op ons certificaat en zullen er alles aan doen om de bestaande kwaliteit te handhaven."

Ook Wethouder Johan Lavooi (Wonen en Ruimtelijke Ordening) reageert enthousiast op het keurmerk. ,,Of we het leuk vinden of niet: we kunnen in Nederland niet zonder buitenlandse arbeidskrachten. Het is dan ook zaak dat we zorgen voor een goede huisvesting. Als gemeente hebben we ervoor gezorgd dat er regels zijn, waardoor een te grote concentratie in straten wordt voorkomen. Het is goed dat de branche zelf regels stelt waaraan een verhuurbedrijf moet voldoen. Daarmee wordt een buurt beschermd, maar ook de buitenlandse werknemer."

,,Er zijn nogal wat vooroordelen over het marktsegment waarin wij actief zijn", constateert Bert. ,,De waardering van de gemeente Sliedrecht draagt bij aan een positievere beeldvorming over deze tak van dienstverlening."

Homeflex is gevestigd op het adres Molendijk 6 en telefonisch bereikbaar via 0184-820082. Zie ook de website www.homeflex.nl.

Foto-onderschrift: Bert Verheij ziet het SNF certificaat als een kroon op het werk.

advertentie
advertentie