Jubileum en afscheid bij Muziekschool de Rover

18 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

30 jaar geleden heeft Muziekschool de Rover het prachtige monumentale pand in de Damstraat in Hardinxveld betrokken. Aanvankelijk gaf Mien de Rover-de Vos daar nog alleen gitaar- en mandolineles maar al snel voegden verschillende andere docenten zich bij haar. Eén van deze docenten was pianodocent Peter Oud die in april 1984 voor het eerst het pand betrad. Hij was dan ook blij verrast toen hij woensdag een aardigheidje kreeg om dit feit te herdenken. “Wij kwamen uit een houten gebouwtje waar het ’s winters heel koud en ’s zomers heel erg warm was. Het was heerlijk om in dit prachtige pand les te mogen geven”. Nu, dertig jaar later geeft hij nog steeds elke woensdag en zaterdag met evenveel plezier les in de ‘pianokamer’ van de muziekschool. Door de jaren heen is het docentenkorps flink gegroeid. Inmiddels geven 14 gediplomeerde docenten wekelijks hun lessen waarvan de meeste meerdere dagen per week.

Jammer genoeg moet de muziekschool ook afscheid nemen van de dwarsfluitdocente Marijke Barhorst die na haar conservatoriumstudie meteen bij ‘Mien’ aan het werk gegaan is. Ze heeft al 15 jaar les gegeven en gaat aan een nieuwe uitdaging beginnen. Ze wordt natuurgids op het waddeneiland Schiermonnikoog. Natuurlijk worden haar leerlingen niet achtergelaten zonder docent. Ze vinden een nieuw plaatsje bij de andere fluitlerares Willeke van Rooijen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de muziekschool? Bezoek dan onze website of kom langs bij de jaarlijkse voorspeelmiddag op zaterdag 5 juli in de Gereformeerde Kerk in de Stationsstraat.

advertentie
advertentie