Gretig Hardinxveld zorgeloos na overwinning tegen Meerkerk

20 april 2014 om 00:00 Sport

Voor Hardinxveld ziet het slot van de competitie er zorgeloos uit na een verdiende overwinning afgelopen zaterdag tegen Meerkerk. Het gemis van maar liefst zeven basiskrachten die door blessures aan de kant moesten blijven werd uitstekend opgevangen door een gretige ploeg die trainer Ferry van Dijk formeerde. Hardinxveld dicteerde het duel aan de eigen Sluisweg maar kwam voor de pauze niet verder dan 1-1. In het tweede deel kwam het overwicht wel in de score tot uitdrukking en dat leverde Hardinxveld een aangename 3-1 overwinning op.

Hardinxveld had voorafgaand aan het duel tegen Meerkerk in theorie nog één punt nodig om zich op eigen kracht definitief veilig te spelen. De bezoekers hadden ook al in theorie nog kans op een periodetitel. Vanaf het beginsignaal pakte Hardinxveld de wedstrijd goed op en kreeg ook de eerste kansen. Na een kleine 20 minuten spelen opende Hardinxveld de score uit een met precisie genomen vrije trap waarmee Joran Schröder fraai in de bovenhoek 1-0 aantekende. Meerkerk kwam binnen enkele minuten langszij uit een inworp die werd doorgekopt en Roderik Luitjes helemaal vrij stond om 1-1 binnen te schuiven. Een voorzet van de goed debuterende jeugdspeler Roy van’t Hoog werd net niet afgerond en ook een voorzet van Wouter Romeijn werd nipt over gekopt. Het WSB Solutions team had ook in de tweede helft het beste van het spel maar had moeite om een echte opening te vinden in de Meerkerk verdediging. Halverwege het tweede deel sloeg Hardinxveld wel toe na een bal over een aantal schijven die door Joran Schröder uit een moeilijke hoek werd binnen geschoten. Ook na de 2-1 leek Meerkerk direct weer terug te komen uit een makkelijk gegeven strafschop voor een overtreding van de in de rust ingevallen Elroy Boon. Maar Hardinxvelddoelman Marco van der Linden liet zich van elf meter door Youri van Blanken niet passeren. Het duurde tot een paar minuten voor tijd alvorens Hardinxveld de wedstrijd definitief besliste. De ingevallen jeugdspeler Aron van Andel luisterde zijn debuut op met een bekeken assist op Marek Verweij die met een droog schot in de hoek de eindstand op 3-1 bepaalde. Door de winst bezet Hardinxveld de zevende plaats met 35 punten uit 24 wedstrijden en staat daarmee stevig in de middenmoot. Komende zaterdag is er wegens Koningsdag geen programma. In de laatste 2 speelronden ontmoet Hardinxveld nog clubs die in degradatiegevaar verkeren met een bezoek aan SVW in Gorinchem en een afsluitende thuiswedstrijd tegen sv Capelle.