'We leren jongeren uitgaan'

21 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Uitgaansgelegenheden voor jongeren onder de 18 zijn er haast niet in de regio. Bianka den Breejen, eigenaresse van Partycentrum Hipper & Kolfbaan vindt dat daar verandering in moet komen. Samen met haar jonge ambassadeurs, Amber (13) en Mandy (16) Hania, Rogier Horden (15) en Quinten de Vaal (16, heeft ze een nieuw concept bedacht: Jong & Hip, De eerste editie is op vrijdagavond 23 mei in de Hipper aan de Torenstraat 1a in Gorinchem.

Door Lisa Middelkoop

De avond duurt van 20.00 uur tot 01.00 uur en is voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar. Het feest wordt gehouden in de Hipper. ,,De zaal wordt omgetoverd tot een disco/club met speciale lichtshows. Er draaien verschillende DJ's waaronder één speciale act van DJ Angel, een tienjarige leerlinge van de DJ School Nederland (Gorinchem). Dat we dat hebben kunnen regelen is helemaal leuk. De avond is zo door en voor jongeren", reageert Bianka. ,,Om het feest compleet te maken worden er alcoholvrije cocktails en dranken geschonken."

,, Eigenlijk loop ik al een paar jaar rond met het idee dat er iets moet worden georganiseerd voor de jeugd. Ik krijg vaak te horen van vrienden en gasten die kinderen hebben in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar dat er voor de hen niets leuks te doen is op het uitgaansgebied in Gorinchem. Sinds de nieuwe drank en horeca wet hebben veel cafés de entreeleeftijd verhoogd naar 18 jaar. Nu is de jeugd onder de 18 helemaal nergens meer welkom. Daarom moest er nu echt 'actie' worden ondernomen. Amber en Mandy reageerde gelijk enthousiast toen ik vroeg of ze mee wilde denken over het concept, ze kwamen met een hele lijst aan ideeën hoe zij graag een feestavond zouden willen zien. De meiden hebben ook de naam bedacht. Ook beide heren, Rogier en Quinten vinden het leuk om mee te denken en helpen met de promotie. Het zijn vier jonge ondernemers in de dop, ik ben heel blij met ze",lacht Bianka. ,,We hebben er echt zin in om er met elkaar een leuke avond van te maken. De voorbereidingen verlopen in ieder geval goed. Na één vergadering hadden we bijna alles al rond", vertelt de organisator verder.

Er moeten nog enkele voorbereidingen getroffen worden. Deze week worden verschillende posters en flyers verspreidt onder de scholen en jeugd. Ook op verschillende sociale media wordt er aandacht geschonken aan het evenement. ,,Via facebook houden we onze bezoekers goed op de hoogte." De kaarten zijn 5,00 euro per stuk en kunnen al in de voorverkoop gekocht worden. Kaarten kun je kopen via de site of via het onderstaande telefoonnummer.

De organisatie hoopt op een succesvolle eerste editie. Als het een werkelijk een succes wordt zal het evenement maandelijks terugkeren. Bianka: ,,Zo leren we de jongeren uitgaan." Meer informatie en voor kaartverkoop: www.hipper.nl en op www.facebook.com/jong.hip of 0183-666695

advertentie
advertentie