Redo verliest finale Everybody Dance Now

21 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

'Ik hoop dat dit me toch veel brengt'

GORINCHEM - Hij greep net naast de titel. Redouan Ait Chitt (24) was wekenlang de favoriet van de jury van Everybody Dance Now (bestaand uit Jan Kooijman, Lieke van Lexmond en Dan Karaty) maar het publiek thuis besloot vrijdag anders. The Daddies wonnen de finale van het RTL4-programma en Redouan (ook wel Redo) eindigde op een tweede plek.

Door Marjanne Dijkstra

De dag na de finale is Redo nog niet helemaal geland. ,,Ik vind het zo ontzettend jammer dat ik net heb verloren. In de finale waren we afhankelijk van de stemmen van het publiek thuis en dat publiek stemde anders. Ik baal wel, want als ik iets doe, ga ik er helemaal voor. Ik deed mee aan het programma om keihard te winnen. Ondanks de verloren finale was het echt een topervaring om mee te doen aan een programma als Everybody Dance Now en om dan ook in de finale te staan. De jury sprak steeds haar enthousiasme over mijn kunnen uit en dat was tof. Het zijn niet de minsten, ze hebben er echt verstand van. De jury noemde me vanaf het begin de favoriet om het programma te winnen en dat moest ik steeds waarmaken. Vooral Jan Kooijman en Dan Karaty lobbyden enorm voor me. Afzonderlijk spraken ze tijdens een bezoek aan het programma RTL Late Night met Humberto Tan hun lof uit over wat ik deed. En ik won misschien niet met de stemmen van het publiek, maar er zijn heel veel mensen die wél op mij hebben gestemd. Dat is wel heel fijn, ik ben daar onwijs blij om."

De liveshow van afgelopen vrijdag vond Redo wel spannend. ,,Ik ben wel gewend om op te treden voor publiek, maar hier zit toch wel druk achter. Er wordt twee dagen gerepeteerd voor zo'n show want alles moet goed gaan. Achteraf blijkt dat er anderhalf miljoen mensen hebben gekeken, dat vind ik wel bijzonder. Gelukkig verliep het vlekkeloos." Bijna vlekkeloos dan, want Redo greep net naast de titel. ,,Ik heb vandaag wel een kater ja. Ik ging laat naar bed en was vroeg wakker. Het blijft televisie en je weet nooit hoe iets gaat lopen. Ik hoop dat ik een goede indruk heb kunnen achterlaten bij iedereen en dat Nederland me niet snel zal vergeten."

Nu moet Redo weer over tot de orde van de dag. ,,Graag wil ik hier zoveel mogelijk uithalen op professioneel vlak. In mei ga ik door twintig steden in Engeland op tour met mijn internationale groep. Dan ben ik anderhalve maand weg. Ik hoop natuurlijk dat er nog meer voortvloeit uit mijn optredens bij Everybody Dance Now. Ook heb ik samen met mijn vriendin een mooie dansschool. In november vorig jaar is ROOTS Dance Studio gestart in Gorinchem. We hebben een droom om samen lessen op te zetten voor kinderen met een lichamelijke beperking, maar we hebben de (financiële) middelen nog niet. Hopelijk komt die droom nog eens uit."

advertentie
advertentie