Koffie langs de A15?

22 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Als het aan de leerlingen van scholengemeenschap Willem de Zwijger ligt, staat de koffie straks klaar in het koffierestaurant langs de rijksweg A15. De maquette is al gereed!

Een week lang kregen de leerlingen lessen over de bouw en het bouwen. Ook bezochten zij het nieuwbouwproject van de Tiendwaert. Dit allemaal om tot een goed ontwerp te komen voor een project waar behoefte aan is in Hardinxvel-Giessendam of Sliedrecht. In projectgroepen werd hard gewerkt en het bedrijfsleven vond het koffierestaurant het beste ontwerp. Uit handen van Bernhard van Houwelingen ontving de projectgroep van het beste ontwerp op 17 april bioscoopbonnen.

Jaarlijks adopteert het bedrijfsleven een week lang derdejaarsleerlingen van het Willem de Zwijger College. Zij dagen de jongeren uit om een ontwerp te maken voor een project waar volgens hen behoefte aan is in Hardinxveld-Giessendam of Sliedrecht.

Zo hopen zij de leerlingen enthousiast te maken voor een vervolgstudie in de bouw.

Meewerkende partijen zijn Stout Bouw, Bouwbedrijf Midden Nederland, binnenhuisadvies Huize 64 en Omnivera. Gebr. Blokland ontving de leerlingen in de bouwkeet op de locatie van de Tiendwaert.

advertentie
advertentie