Merwedewandeltocht voor de 49e keer op 10 mei

29 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD - G'DAM - De 49e Merwedewandeltocht wordt gelopen op zaterdag 10 mei. Deze wandeltocht wordt georganiseerd door wandelsportvereniging HAGI in samenwerking met IHC Merwede. De afstanden die gelopen kunnen worden variëren van 2,5 tot 40 kilometer en zowel groepen als individuen kunnen deelnemen hieraan. De start van de wandeltochten vindt dit jaar vanuit een andere locatie dan voorgaande jaren plaats, namelijk vanuit de Bron op Maasstraat 1.

Door Pauline den Ouden

De afstanden die gelopen kunnen worden door de deelnemers zijn 2,5, 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer. De start- en inschrijftijden voor de 30 en 40 kilometer zijn 's morgens tussen 07:00 uur en 10:00 uur. De individuele wandelaars en groepen zonder jurybeoordeling kunnen zich tussen 08:00 uur en 13:30 uur inschrijven voor de overige afstanden. De groepen die voor een extra prijs in aanmerking willen komen, starten om 13:30 uur.

Prijzen

Groepen van minimaal 11 personen kunnen bij de start aangeven of ze in aanmerking willen komen voor een extra prijs. Deze groepen worden tijdens hun wandeltocht beoordeeld door een deskundige jury die let op het gedrag van de groep en de leiding in het verkeer en onderling. De prijs wordt uitgereikt aan de hand van een puntenaantal aan het eind van de dag. Op de afstanden van 30 en 40 kilometer wordt geen prijs uitgereikt. Voor iedereen die dat wil is er een herinnering in de vorm van een speciaal ontworpen medaille met lint beschikbaar als herinnering aan de 49e Merwedewandeltocht. Het inschrijfgeld bedraagt €2,00 zonder deze herinnering en €2,50 voor de deelnemers die er wel voor in aanmerking willen komen.

Goede sfeer

Wandelsportvereniging HAGI organiseert ieder jaar deze wandeltochten en er komen gemiddeld ongeveer 1000 deelnemers op af. Voorzitter Jan van Bergeijk is er al bij vanaf de start van de wandelsportvereniging in. ,,De sfeer tijdens de wandeltochten is erg gemoedelijk. De deelnemers zijn enthousiast en het is een aanrader voor iedereen. Wandelen geeft je rust, je bent in de buitenlucht en het is gezond voor je. We hopen dit dan ook nog heel lang te kunnen blijven organiseren."

Mail voor meer informatie en inschrijving naar jvanbergeijk@xs4all.nl of bel 0184-613961.

advertentie
advertentie