Gemakkelijke overwinning Vriendenschaar

11 mei 2014 om 00:00 Sport

Voor de tweede keer tijdens de veldcompetitie heeft het eerste team van Vriendenschaar tegenstander PSV op een zeer ruime nederlaag getrakteerd. Na de 28-10 thuisoverwinning werd het zaterdag in Eindhoven 26-8.

In de voorbije weken heeft Vriendenschaar routinier Mees van der Waal van Dijk wederom een schouderblessure opgelopen. Hierdoor komt hij dit korfbaljaar niet meer in actie en Maurice Verheul heeft zijn plek ingenomen. Om het seizoen goed af te sluiten is het belangrijk de laatste drie wedstrijden attractief spel te laten zien. Op de regenachtige zaterdag leek dit in eerste instantie lastig te worden. De ploeg startte echter gedreven en liet PSV vanaf minuut 1 volledig kansloos. Via Zita Schroder en Tjeerd Putters was het na 2 minuten al 0-2. Direct hierna scoorde de thuisploeg één van de twee doelpunten uit de gehele eerste helft. Het was duidelijk dat er veel ruimte werd weggegeven door PSV. Hierdoor was het juist belangrijk om te zoeken naar de beste kans. Dit lukte met grote regelmaat en hierdoor liep de score snel uit. Via 2-8 liep Vriendenschaar verder uit en Maurice Verheul scoorde in het rustsignaal de 2-13.

De rust werd gebruikt om het spel en de uitvoering te optimaliseren. Juist in deze wedstrijden kan gewerkt worden aan de details om het zo goed als mogelijk uit te voeren. In de tweede helft waren dan ook een aantal mooie combinaties te zien. Vooral Angela Korevaar en Schröder zochten meer de doorbraak naar binnen wat een aantal mooie doelpunten opleverde. Ook scoorde Peter Visscher na een mooie combinatie met Putters. In het andere aanvalsvak kon Sebastiaan de Jong zijn korte kansen scoren door goed overzicht van Wendy Kraaijeveld. En nadat Milou van Dijk in de tweede helft ook haar doelpunt mee pakte hadden alle spelers en speelsters gescoord. Het scoreverloop bleef in de tweede helft hetzelfde waarbij na 5-23 een aantal minuten voor tijd ook PSV in korte tijd nog een aantal mooie doelpunten kon maken. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 8-26. Ondanks deze ruime overwinning blijft koploper KCR op 3 punten staan dankzij hun moeizame winst op Juliana. Ondanks een 10-5 achterstand halverwege wisten zij deze wedstrijd alsnog te winnen.

Volgende week speelt de selectie van Vriendenschaar haar laatste thuiswedstrijd. Vriendenschaar krijgt dan bezoek van Movado uit Dordrecht, de wedstrijd aan de Sluisweg begint om 16.00 uur.