Jan Paul Teeuw als derde okk-turner naar het NK

11 mei 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen weekend waren de halve finales voor het NK turnen.

Als eerste kwamen Jan Paul Teeuw en Niek Folkerts in actie. Beiden turnden een zeer goede wedstrijd en het was spannend omdat de concurrenten al eerder hadden geturnd.

Voor Niek bleek dit helaas net niet goed genoeg te zijn; hij kwam net een punt te kort om bij de beste twaalf te komen.

Jan Paul daarentegen bleek wel voldoende punten te hebben; hij werd zelfs 9e en mag zich nu gaan opmaken voor de finale in Utrecht van de meerkamp.

De dag erna waren de jongere jongens van OKK aan de beurt. Matthijs Strijker, Lars Blokland, Sjoerd de Ruiter.

Mathijs was heel goed op sprong. Verder turnde jij niet zijn allerbeste wedstrijd en kwam helaas tekort voor de finale; hij werd 46e.

Lars was zeer sterk op rek, al was zijn oefening net niet genoeg voor een toestelfinale. In het algemeen klassement eindigde hij als 42e.

Sjoerd turnde zeer sterk, vooral op brug. Op dit toestel haalde hij de toestelfinale. Voor de meerkamp kwam hij helaas 0,25 punten te kort voor een finaleplaats. Hij eindigde op de 14e plaats.

Ivan Blokland turnde ondanks een blessure een goede wedstrijd. Het was helaas niet genoeg om door te gaan naar NK.

Als laatste kwam Merijn Streefkerk in actie. In dit voor hem eerste wedstrijdjaar had hij zich heel knap geplaatst voor de halve finale. Vooraf wist hij dat het bijna onmogelijk was om een finaleplaats te halen, maar hij turnde heel erg goed en zelfs beter dan in zijn kwartfinale. Hij eindige als 27e van de 47 deelnemers.

Volgende week komen alle selectiejongens in actie tijdens de open Zuid Hollandse kampioenschappen. De week daarna is de finale van de Nederlands Kampioenschappen turnen.

advertentie
advertentie