Thuiszorg De Lange Wei steeds duidelijker zichtbaar in de wijk

16 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Sinds twee jaar heeft De Lange Wei, naast het thuiszorgsteunpunt in Boven-Hardinxveld, een thuiszorgsteunpunt in Beneden-Hardinxveld. Het team, dat zorg en ondersteuning levert bij cliënten thuis, is tevens een ‘vraagbaak’ voor de wijk. “Met de veranderingen in de zorg, wordt het sociale netwerk van de cliënt steeds belangrijker. Het nieuwe ouder worden houdt in dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen met ondersteuning van familie, vrienden en buren (mantelzorgers). Pas wanneer ondersteuning van mantelzorgers ontoereikend is, worden professionals ingeschakeld. Om cliënten en mantelzorgers hierbij handvaten te bieden, zijn zij welkom om tijdens spreekuren bij het thuiszorgsteunpunt binnen te lopen en hun vragen voor te leggen aan ons wijkteam”, aldus Wil Markesteijn, Directeur/bestuurder De Lange Wei.

Voordelen cliënt en medewerker

Ook wanneer professionals ingeschakeld zijn, houden familie, vrienden en buren een belangrijke rol met betrekking tot de zorg en welzijn van de cliënt. “Onze medewerkers zijn opgeleid om te inventariseren welke wensen en behoeften de cliënt heeft om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven. De praktische invulling hiervan wordt gedaan samen met familie, vrienden en buren, waarbij de aanvullende ondersteuning en benodigde zorg wordt geleverd door het professionele wijkteam. Gezamenlijk houden zij alle sociale en lichamelijke aspecten rondom de cliënt in de gaten. Door deze wisselwerking, is het prettig voor zowel de cliënt als de mantelzorgers dat de professionals altijd in de wijk aanwezig zijn om vragen aan te stellen.”

Thuiszorgsteunpunt

Het thuiszorgsteunpunt Beneden-Hardinxveld bevindt zich aan de Uranusstraat 231 in Hardinxveld-Giessendam, op de begane grond aan de achterzijde van de flat. Inwoners uit de wijk zijn van harte welkom om binnen te lopen. Van maandag tot en met zaterdagochtend is het wijkteam tussen 10.30 en 11.30 uur aanwezig in het thuiszorgsteunpunt. Daarnaast houden zij op dinsdag- en donderdagmiddag spreekuur tussen 13.30 - 15.30 uur. Het wijkteam is bereikbaar via het telefoonnummer 0184-679539. De Lange Wei levert tevens thuiszorg en ondersteuning vanuit de thuiszorgsteunpunten in Boven-Hardinxveld en Giessenburg.

advertentie
advertentie