Jaarlijkse Legertruckdag voor mensen met een (verstandelijke) beperking

17 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Zaterdag 24 mei wordt er voor de 9e keer een rondrit gereden door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, dit jaar met 32 legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Vanaf 10.15 uur is het verzamelen voor de ruim 200 deelnemers aan de Rivierdijk, op het terrein van BV Bouwmaatschappij Merwestreek. Rond 10.45 uur zal de stoet vertrekken richting de Nieuweweg, om via de Binnendamseweg over Giessenburg naar het Da Vinci College in Gorinchem te rijden. Daar krijgen we voor het vijfde jaar een lunch aangeboden, verzorgd door leerlingen van het college. Na de lunch (13.15 uur) rijden we verder door Hoornaar, Goudriaan en Ottoland, naar de Nescio boerderij van de familie van de Berg in Bleskensgraaf. Daar zullen we stoppen (14.30 uur) om iets te drinken. Het laatste stuk van de rit (15.15 uur) gaat via Wijngaarden en Sliedrecht weer terug naar de Rivierdijk in Hardinxveld, waar we om ongeveer 16.00 uur hopen af te sluiten met een lekker ijsje.

De Legertruckdag wordt georganiseerd door Stichting de Ark in samenwerking met Stichting het Groene Virus en mogelijk gemaakt door de belangeloze medewerking van vele vrijwilligers, de eigenaars van de oude legervoertuigen, het Da Vinci College in Gorinchem en financieel ondersteund door het Fonds Verstandelijk Gehandicapten en een groot aantal lokale bedrijven.

Zie ook:

hetgroenevirus.nl

stichtingdeark.nl

nescioevents.nl

advertentie
advertentie