Winst voor Vriendenschaar in laatste thuiswedstrijd

18 mei 2014 om 00:00 Sport

Op een zonovergoten zaterdag heeft het thuispubliek de laatste thuiswedstrijd voor het seizoen 2013-2014 gezien. Hierin won Vriendenschaar van Movado uit Dordrecht met 15-11.

Vriendenschaar startte met William Meerkerk op de plaats van de geblesseerde Sebastiaan de Jong en Erwin Rietveld verving Mees vd Waal van Dijk. Het zonnige terras op de Sluisweg zat vol en de start van de wedstrijd was zeer fanatiek en veelbelovend. Binnen twee aanvallen scoorden Zita Schroder en Angela Korevaar waardoor er een 2-0 voorsprong werd genomen. In deze beginfase waren het vooral de dames van Vriendenschaar die gevaarlijk waren. Onder de korf werden veel kansen gecreëerd en Wendy Kraaijeveld wist eigenhandig binnen 5 minuten de voorsprong uit te breiden naar 4-0. Het spel was echter hierna te wisselvallig om Movado ook thuis op een ruime nederlaag te trakteren. De gasten kwamen via 4-3 namelijk terug in de wedstrijd. Na de 5-3 door Milou van Dijk scoorde Meerkerk bij 6-4 het eerste herendoelpunt. Voor rust bepaalde Tjeerd Putters de ruststand met twee doelpunten op 10-6.

In de tweede helft werd het attractieve spel doorgezet en een grote overwinning leek in de maak. Zeker na doelpunten door Schröder, Korevaar en Putters waarmee de voorsprong werd vergroot naar 13-6. Vanaf dit moment werd het spel echter minder. Het warme weer leek teveel energie te hebben gekost wat de wedstrijd van beide kanten niet ten goede kwam. Daarbij verloor de thuisploeg ook Peter Visscher met een op het oog ernstige enkelblessure. Jorrit Muilwijk kwam voor hem in het veld. Waar de eerste helft veel korte kansen werden benut lukte dit steeds minder in het vervolg van de wedstrijd. Movado maakte hiervan gebruik door tegen het einde van de wedstrijd wat terug te komen. De achterstand was echter te ruim om het nog spannend te maken. Vriendenschaar won uiteindelijk haar laatste thuiswedstrijd van het jaar en mag volgende week nog op het gras tegen Juliana.

KCR heeft door een overwinning het kampioenschap definitief veilig gesteld waardoor er niets meer op het spel staat. De wedstrijd van volgende week in Oud Gastel begin op het late tijdstip van 19.00 uur.

Scores: Tjeerd Putters 5x, Angela Korevaar 3x, Wendy Kraaijeveld 2x, Zita Schroder 2x, William Meerkerk 2x en Milou van Dijk 1x.