Kampioen HKC wint nipt van DKB

18 mei 2014 om 00:00 Sport

HKC 1 speelde van het weekend de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen DKB uit Best, dat nog voor lijfsbehoud strijdt.

Voor de wedstrijd van HKC 1, had HKC 2 goede zaken gedaan door van KCC 3 te winnen met 20-12. Door deze winst behoudt HKC 2 lijfsbehoud in eigen hand. Het moet dan wel volgende week bij Tempo 3 de wedstrijd winnen. De andere concurrent SKF 2 verloor, zodat HKC nog alle kansen heeft. Bij HKC 2 nam Francis Kraaijeveld na een imposante carriere afscheid van het thuispubliek: zij stopt aan het eind van het seizoen.

Het publiek was in groten getale op deze laatste wedstrijd afgekomen. In de rust bij HKC 1 werden ook alle jeugdploegen van HKC gehuldigd die kampioen waren geworden afgelopen seizoen. Daarbij de opkomst voor de draaimiddag en het fantastische weer beloofden goede ingrediënten voor een leuke pot korfbal. De eerste helft ging lang gelijk op en pas op 7-4 wist HKC het eerste gaatje te slaan door middel van een mooi schot van debutant Stefan de Haas, die de geblesseerde Kees Baks verving. Miranda Rijnhout maakte al snel de 8-5: zij maakte een scherpe indruk zaterdag. Toch bleef DKB aanhaken en wist het pal voor rust op 9-9 te komen.

Net na de rust wist Stefan de Haas wederom twee keer te scoren en pakte HKC weer een gaatje. Lars Bras kwam hem kort hierna vervangen om wat meer reboundend vermogen te krijgen in dat vak. DKB pakte het initiatief weer en nam brutaal een voorsprong van 12-13. HKC maakte de gelijkmaker en daarna scoorde de in een goede vorm verkerende Kelly de Bruin weer 2 fraaie schoten en hierdoor nam HKC een voorsprong van 15-13. DKB gaf nog niet op en kwam voor de laatste keer terug tot een voorsprong van 15-16. Via Miranda Rijnhout, Esther Bot, een fraaie doorloopbal van Kelly de Bruin en schoten van invallers Hicham Maachi en Lars Bras wist de BMN-formatie toch de punten in eigen huis te houden en uiteindelijk te zegevieren met 20-18.

Voor HKC 1 staat er nog een duel tegen DOT uit Oss op het programma volgende week in Oss om des keizers baard. HKC 2 daarentegen speelt een zeer belangrijke wedstrijd om lijfsbehoud tegen Tempo 3 om 15:30. HKC A1 heeft ook nog punten nodig en speelt thuis om 11:00 tegen OVVO A1.

Scores HKC: Miranda Rijnhout 5, Kelly de Bruin 5, Stefan de Haas 3, Stefan de Groot 2, Tomas aan de Wiel 1, Lars Bras 1, Hicham Maachi 1, Esther Bot, Esther de Groot 1.