Michael Mutai wint Krakelingenloop opnieuw

18 mei 2014 om 00:00 Sport

HEUKELUM - Michael Mutai heeft zaterdag de tiende editie gewonnen van de Krakelingenloop in Heukelum, de vierde wedstrijd in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2014. De Keniaan was voor het tweede jaar op rij de beste en snoepte een paar seconden af van zijn eigen parcoursrecord. Miriam van Reijen was de snelste vrouw over de tien kilometer rond Heukelum.

De twee topfavorieten op voorhand bij de mannen, Mutai en Zuid-Afrikaan Sibu Nzima, luisterden de jubileumeditie van de Krakelingenloop op met een fraaie pas-de-deux, die ongeveer duurde van kilometer vier tot en met zeven op het officieel door de Atletiekunie gecertificeerde parcours. Ze hadden hun laatste medevluchters afgeschud en streden samen om de winst.

Mutai was de sterkste van de twee. Nzima kreeg steken na zes kilometer, kon bij een eerste versnelling van Mutai nog aanhaken, maar na zeven kilometer wedstrijd was de Krakelingenloop beslist.

Michael Mutai joeg op verbetering van zijn 29.16, een jaar geleden gelopen. Hij slaagde erin met een lange sprint over het laatste rechte stuk naar de finish. Het werd 29.14. ,,We wilden eigenlijk onder de 29 minuten lopen, maar we kregen halverwege de loop de wind tegen. Daardoor werd het te lastig'', stelde de winnaar.

De andere lopers hadden vooral last van de warmte gehad. Miriam van Reijen, de winnares bij de dames bijvoorbeeld. Ze won met overmacht in 37.02, maar was niet helemaal tevreden. ,,Ik had op een lage 36'er gehoopt vandaag. Ik ben goed in vorm. Als ik een hele goede dag had gehad had ik misschien zelfs in de buurt kunnen komen van 35.51, het parcoursrecord. Maar ik had echt veel last van de hitte.''

De tweede vrouw van de dag, Fa Adda, finishte na 39 minuten en drie seconden. Anne Zijderveld was in 40.11 de nummer drie. Bij de mannen was Roy Hoornweg de derde over de streep in 30.05. Tweevoudig winnaar Mo-Ali Mohammed en de Belg Antoine Duvivier waren vierde en vijfde in 31.10 en 31.12.

Fouad Fertoute en Aïssa Marguoum wonnen de categorieën M35 en M45 en behoorden tot de lopers die goede zaken deden in het klassement van het Grote Rivieren Loopcircuit. Jan Prins was winnaar van de M55. Fa Adda en Cora Vlot van de categorieën V35 en V45. Bram de Groot en Mendy Schrijver waren de snelste deelnemers over vijf kilometer.

Fotobijschrift: Winnaars Michael Mutai en Miriam van Reijen naderen de eindstreep in Heukelum. Foto Runnersfoto.nl

advertentie
advertentie