Inspirerende bijeenkomst cultuureducatie

19 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Op donderdag 15 mei vond de inspirerende netwerkbijeenkomst Platform C plaats in De Koperen Knop. Deze bijeenkomst vond plaats in het kader van 'Cultuureducatie met kwaliteit'. Een project waarbij scholen worden geholpen om meer aandacht te besteden aan kunst en cultuur in de les. Tijdens de netwerkbijeenkomst konden leerkrachten, educatief medewerkers, directeuren en andere belangstellenden contacten leggen, bijpraten, plannen smeden en inspiratie opdoen.

De netwerkbijeenkomst vond plaats in museum De Koperen Knop. Directeur Alida de Jong verzorgde een rondleiding door de nieuwe tentoonstelling: Servies met een verhaal. Na de rondleiding kregen de deelnemers de kans om 'Servies met hun eigen verhaal te maken'.

Wethouder Akkerman, regionaal portefeuillehouder Onderwijs: ,,De manier waarop wij met Cultuureducatie in de regio aan de slag zijn is voor iedereen nieuw. Het is dan belangrijk om af en toe even uit 'de gewone werkomgeving' te stappen en met collega's en deskundigen ervaringen te kunnen delen en ideeën op te doen voor de lessen op school. Platform C biedt daar ruimte voor op een leuke en inspirerende manier."

Inmiddels is OBS Prinses Wilhelmina uit Lexmond al aan de slag met het project. Deze school is als eerste begonnen aan De Cultuur Loper; een instrument waarmee scholen worden geholpen om een inhoudelijk activiteitenprogramma in te richten dat aansluit bij hun cultuurvisie. Daarnaast volgen inmiddels 12 medewerkers van 8 verschillende instellingen de cursus Van Idee tot Product waarmee zij worden klaargestoomd om scholen een passend aanbod te kunnen bieden.

Het project 'Cultuureducatie met kwaliteit' is bestemd voor basisscholen in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en is opgezet en uitgewerkt door de regionale schoolbesturen, de gemeenten Hardinxveld-Giessendam, Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam, Molenwaard en Zederik, Kunstgebouw en het Nationaal Glasmuseum. Het project is mede mogelijk door subsidie van de Rijksoverheid.

Scholen die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via: educatie@stichtingglas.nl

advertentie
advertentie