Syndion en De Lange Wei tekenen samenwerkingsovereenkomst

22 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

In het nieuwe woonzorgcomplex De Zes Molens in Hoornaar bieden Syndion en De Lange Wei mogelijkheden tot wonen, zorg en behandeling aan mensen met een beperking en ouderen. Op het gebied van onder andere nachtopvolging, nachtzorg, maaltijden, calamiteiten en activiteiten gaan de twee zorgaanbieders samenwerken. Maandag 19 mei tekenden Harry Vogelaar (Bestuurder Syndion) en Wil Markesteijn (Bestuurder De Lange Wei) voor deze samenwerking een overeenkomst. “Het is prachtig dat we in zo'n geweldige omgeving met elkaar dit mooie woonzorgcomplex konden realiseren. Dit geeft veel vertrouwen voor de samenwerking die we vanaf nu verder vorm gaan geven", aldus Wil Markesteijn.

In de samenwerkingsovereenkomst hebben de twee zorgaanbieders met elkaar afgesproken op welke gebieden zij samenwerken. Afgesproken is dat de cliënten van Syndion hun warme maaltijden afnemen van De Lange Wei. Te zijner tijd kunnen de cliënten van Syndion ook deelnemen aan de geboden activiteiten. Daarnaast verzorgt De Lange Wei 's nachts de alarmopvolging en zorg van de verstandelijk en/of lichamelijk beperkte cliënten. Syndion ondersteunt op hun beurt weer de medewerkers van De Lange Wei om hen waar nodig op te leiden en te coachen met betrekking tot de cliënten van Syndion. Het voornemen van de twee organisaties is om in de toekomst ook op andere gebieden samen te gaan werken. De verantwoordelijken voor De Zes Molens zijn Hannie Boerman (De Lange Wei) en Brenda van Zeeland (Syndion).

De Zes Molens

Woonzorgcomplex De Zes Molens staat in de dorpskern Hoornaar. Het complex bestaat uit twee gebouwen. In het hoofdgebouw zijn 20 appartementen voor mensen met een verpleeghuisindicatie, 24 levensloopbestendige huur- en koopwoningen, een restaurant en een ruimte voor dagbesteding. In het andere gebouw zijn 13 appartementen voor mensen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking. De Lange Wei levert de zorg en diensten aan ouderen met een indicatie met verblijf, voor de verstandelijk en/of lichamelijk beperkte cliënten neemt Syndion deze taak op zich.

I

advertentie
advertentie