Eerste verpleeghuiscliënten verhuisd naar woonzorgcomplex De Zes Molens

22 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

In de dorpskern Hoornaar staat het nieuwe woonzorgcomplex De Zes Molens. In het complex gaan De Lange Wei en Syndion zorg en diensten leveren. Voor ouderen met een indicatie met verblijf neemt De Lange Wei deze taak op zich, Syndion ondersteunt de verstandelijk en/of lichamelijk beperkte cliënten. “Halverwege mei zijn de eerste cliënten verhuisd naar hun verpleeghuisappartement in het gedeelte voor beschermd en beschut wonen. De officiële opening vindt later dit jaar plaats. Naast de mogelijkheid tot wonen en zorg, geven we invulling aan de wijkfunctie van De Zes Molens. Een ieder is welkom om in het restaurant, met prachtig uitzicht over de polder, elkaar te ontmoeten en een maaltijd te gebruiken of deel te nemen aan diverse activiteiten”, aldus Wil Markesteijn, Directeur/ bestuurder De Lange Wei.

In het woonzorgcomplex zijn 20 verpleeghuisappartementen met een gebruiksoppervlakte van circa 45 m2. Naast de beschikking over een eigen appartement, kunnen cliënten gebruik maken van een gezamenlijke huiskamer. “Bij ons wonen cliënten in een veilige en geborgen omgeving. Wonen zoals de cliënt gewend was, staat bij ons voorop. Een vast team aan medewerkers ondersteunt hen, samen met mantelzorgers en vrijwilligers, in het dagelijkse leven. Daarbij staan zelfstandigheid en zelfredzaamheid hoog in het vaandel. Wij bieden cliënten structuur en de mogelijkheden om actief deel te nemen aan het leven van alledag. Familie, vrienden en bekenden houden een belangrijke rol met betrekking tot de zorg en welzijn van de cliënt. Alles wat zij voor de cliënt deden, blijven zij zoveel als mogelijk doen.”

Bezichtigen en spreekuur

Een ieder is van harte welkom om binnen te lopen en een kopje koffie te drinken in het restaurant. Daarnaast is het mogelijk een appartement te bezichtigen en/of een rondleiding te krijgen in woonzorgcomplex De Zes Molens. Voor een bezichtiging, rondleiding of informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Woonzorgbemiddelaar mevrouw Eline Boer of met de leidinggevende van de locatie mevrouw Hannie Boerman via het telefoonnummer 0184-678000. Daarnaast heeft de Woonzorgbemiddelaar iedere dinsdagochtend van 09.00 tot 11.00 uur spreekuur.

De Lange Wei

De Lange Wei is als zorgaanbieder al ruim 60 jaar actief in de ouderenzorg. De organisatie biedt mogelijkheden op het gebied van zorg, diensten, welzijn, behandeling en services in de gemeentes Hardinxveld-Giessendam en Giessenlanden.

advertentie
advertentie