Wijktafels op zoek naar enthousiaste ambassadeurs

23 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Met de aanstaande decentralisaties in het sociale domein in het vooruitzicht, ontstaan in veel gemeentes ‘wijktafels’. Zo ook in de gemeente Hadinxveld-Giessendam op initiatief van verschillende betrokkenen partijen; Servanda, Omnivera, Politie, gemeente wijkbeheer, De Lange Wei en Waardeburgh.

De wijktafel is de plaats waar ideeën, klachten en signalen worden ingebracht en besproken. Altijd al een leuke buurt BBQ voor de buurt willen organiseren? Dan is dit de plaats waar buurtbewoners worden uitgenodigd actief mee te denken en deel te nemen. En waar zaken zo snel mogelijk worden opgepakt en samen opgelost. Op de achtergrond staan de betrokken partijen die beschikbaar zijn voor ondersteuning en begeleiding.

Om de ‘wijktafels’ van de buurtbewoners te laten zijn, zijn wij opzoek naar ambassadeurs uit de verschillende wijken uit Hardinxveld-Giessendam .

Vaardigheden en kwaliteiten

In overleg met het wijkteam wordt gekeken welke taken het beste bij uw kwaliteiten en vaardigheden passen. Er is veel mogelijk; het belangrijkste is dat u enthousiast bent, hart voor de wijk hebt en in Hardinxveld-Giessendam woont.

De ambassadeur:

• heeft belangstelling om met mensen te werken

• kan zich inleven in de problematiek, maar het ook

loslaten

• weet goed te luisteren en slaagt erin goed inzicht te

krijgen in de situatie

• betracht uiterste discretie over de hem toevertrouwde

gegevens

• Is creatief in het bedenken van mogelijkhedenen

oplossingen

• Kent de mensen en de buurt

Interessant en leuk

Je ontmoet veel mensen, andere wijkbewoners en beroepskrachten van de gemeente, woningbouwcorporatie zorg en welzijnswerk. Je helpt mensen op weg die goede ideeën hebben voor de buurt. Daarvoor kan je rekenen op ondersteuning. De wijktafel is een enthousiaste groep mensen die graag wil meehelpen om de wijk mooier, gezelliger en veiliger te maken.

We hebben uw hulp daarvoor nodig.

Bij interesse graag vóór 10 juni 2014 motivatie en CV mailen aan e.vissers@servanda.nl onder vermelding van ambassadeur wijktafels. Voor informatie zie: www.servanda.nl , nadere inlichtingen bij Ellen Vissers, 0184-612771

Bij belangstelling is het mogelijk het plan van aanpak voor de wijktafels te mailen.

advertentie
advertentie