Regelmatige overwinning HKC in slotwedstrijd

25 mei 2014 om 00:00 Sport

HKC speelde zaterdag haar laatste wedstrijd van het korfbalseizoen tegen DOT Oss. Voor beide ploegen stonden er geen grote belangen op het spel. HKC werd twee weken geleden al kampioen en DOT had zich eerder al veilig gespeeld. De kampioen speelde uiteindelijk een degelijke wedstrijd en de overwinning voor de Boven-Hardinxvelders kwam nooit in gevaar. Uiteindelijk won HKC met 6-17.

In het begin van de wedstrijd had HKC nog moeite om het kwaliteitsverschil in scores uit te drukken. Ondanks dat de BMN-formatie beter was, kon DOT in de openingsfase nog bijblijven: 3-4 na een kwartier gespeeld te hebben. Daarna liep de BMN-formatie soeverein uit. Met name aanvoerder Emiel Deventer schoot zuiver en wist in de eerste helft 4 keer tot scoren te komen. HKC was simpelweg beter en DOT richtte haar energie te veel op de scheidsrechter. De ploegen gingen rusten bij een stand van 4-9.

Na rust ging HKC door met het uitbreiden van de voorsprong. Via rustige aanvallen werd de voorsprong langzaam maar zeker steeds groter. Opvallend was deze middag dat de scores van het heren kwartet kwamen. Miranda Rijnhout die sterk speelde in de rebound scoorde het enige damesdoelpunt vandaag. Kees Baks die deze middag vijfmaal doeltreffend was en vakgenoot Stephan de Groot kwamen veelvuldig tot scoren in de tweede helft. Tien minuten voor tijd bracht HKC-coach Peter van Houwelingen nog 4 A-junioren in om speelminuten in het eerste te maken. Aron Versteeg sierde zijn debuut nog op met een fraaie treffer, waardoor de eindstand werd bepaald op 6-17.

Scores van HKC tegen DOT Oss: Kees Baks (5x), Emiel Deventer (5x), Stephan de Groot (3x), Tomas aan de Wiel (2x), Miranda Rijnhout (1x), Aron Versteeg (1x).