Vriendenschaar sluit af met gelijkspel

25 mei 2014 om 00:00 Sport

In de laatste wedstrijd van het jaar heeft het eerste team van Vriendenschaar gelijk gespeeld tegen Juliana in Oud Gastel. Op het gras werd onder prima omstandigheden uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur gesleept. De gehele wedstrijd keek de ploeg tegen een achterstand aan maar had in de laatste minuut nog kans op de overwinning.

In deze wedstrijd stond niets meer op het spel. Vriendenschaar was al uitgespeeld en Juliana hoorde vlak voor de wedstrijd dat de concurrentie voor degradatie had gewonnen, hierdoor moet de ploeg een beslissingswedstrijd voor handhaving spelen. Deze ploeg ging echter vol voor de overwinning en had vanaf minuut 1 de voorsprong. Vriendenschaar kon in eerste instantie nog gelijk maken maar al snel liep de thuisploeg uit. Vriendenschaar had in eerste instantie geen antwoord op het eerste aanvalsvak van Juliana. Na een 8-4 achterstand kreeg het vak echter meer grip op deze aanvallers. Ook de aanvallen werden beter en gevarieerder, mede door een aantal goede doelpunten van afstand werd de achterstand ingelopen. De rust werd bereikt met een 10-8 voorsprong voor de thuisploeg.

De tweede helft begon weer in het voordeel van Juliana. Na de 11-8 maakte Sebastiaan de Jong de 11-9. Dit was ziijn laatste inbreng want na 10 minuten liet hij zich vervangen voor Jorrit Muilwijk. Het lukte in eerste instantie nog niet om dichterbij te komen, mede door een aantal vreemde beslissingen van de scheidsrechter. Tjeerd Putters kon zich zeer weinig permitteren of hij kreeg strafworpen tegen. Mede hierdoor bleef de achterstand twee punten. Richting het einde van de wedstrijd raakte ook Maurice Verheul licht geblesseerd, zijn vervanger Chris van Wijngaarden maakte hierdoor zijn debuut in het eerste team van Vriendenschaar. Hierna nam Putters revanche door twee uitstekende doelpunten van afstand waardoor er bij 17-17 weer voldoende kans op de overwinning was. Ondanks een aantal goede kansen wisten beide ploegen niet meer te scoren en eindigde deze laatste wedstrijd in een 17-17 eindstand.

Vriendenschaar sluit hiermee het jaar af waarin zowel in de zaal als op het veld een tweede plaats is behaald. Helaas zat er niet meer in en speelt de ploeg ook volgende jaar in de eerste klasse. Ook keert dan Bert Verspuij terug bij Vriendenschaar na dit jaar bij DVO te hebben gekorfbald.