Wandelen in het Vechtdal, verrassend anders

26 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

In de laatste week van juni kunnen echte wandelliefhebbers hun hart weer ophalen. Want net als in de voorgaande jaren is de organisatie van de Vechtdal Wandelvierdaagse er opnieuw in geslaagd om verrassende routes samen te stellen. Ruim 300 kilometer wandelplezier kris kras door het Vechtdal: goed voor urenlang wandelplezier.

De routes zijn dit jaar uitgezet door Henk Vedder en Henk Kerssies. Voor Henk Kerssies was dit de eerste keer. Dat is niet alleen leuk voor hemzelf, maar vooral voor de deelnemers. Want de fanatieke uit De Krim afkomstige wandelaar, heeft een andere routekennis dan zijn voorgangers. Daarom is de Vechtdal Vierdaagse ook dit jaar weer verrassend en vernieuwend.

"In het Vechtdal raak je nooit uitgekeken", vindt Kerssies. "Het mooie aan dit gebied is de ongelofelijk grote afwisseling in landschappen. hebt heuvels, heide, bossen, weide, water en veel mooie slingerende paden. Daarom is dit bij uitstek voor wandelaars een schitterend gebied. Want als je niet harder vooruitkomt dan gemiddeld vijf a zes kilometer per uur, dan is een lange rechte weg wel een beetje saai."

En saai is de Vechtdal Wandelvierdaagse zeker niet. Er wordt iedere dag gestart vanuit een andere gemeente. "Op de eerste dag starten we in Dalfsen", zegt Kerssies. "De tweede dag starten we in Ommen en lopen we over de Archemerberg en de Lemelerberg, waar we kunnen genieten van prachtige vergezichten. Op de derde dag starten we in Hardenberg en lopen we onder andere een deel van de landelijk bekende Rheezerroute. Deze route heeft er zelfs voor gezorgd dat Hardenberg is genomineerd als Wandelgemeente 2014. Dit is een dagje met veel asfalt en daardoor ook een mooie route voor dagjesmensen die meelopen ter voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse."

De laatste dag wordt er traditioneel gestart en gefinisht op camping de Koeksebelt in Ommen. Daar wordt zoals ieder jaar weer een heel feest van gemaakt. Kerssies heeft er zin in. "Niet alleen de routes zijn mooi, maar vooral de gezellige sfeer. De Vechtdal Wandelvierdaagse is een evenement waar iedere wandelliefhebber bij moet zijn."

De Vechtdal Wandelvierdaagse wordt gehouden van 25 t/m 28 juni. Er zijn routes van 15, 25 en 40 km. Kijk voor meer info op www.vechtdalwandelvierdaagse.nl

advertentie
advertentie