Kunst in de kerk - Woman4Art

26 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

Hardinxveld-Giessendam - Op de nieuwe tentoonstelling in de Kerk met de Beelden zijn werken te zien van Will Egas en Nicoline Voormolen, 2 vrouwen uit het kunstcollectief Woman4Art. Dit collectief bestaat uit 4 vrouwen. De vier letters van 'Woman' zijn de eerste letters van hun voornamen, de O staat voor Openheid voor samenwerking.

Enkele langwerpige stukken zijn gemaakt op werk van een andere kunstvrouw. Dit werk ging over haar periode met borstkanker en is nog gedeeltelijk zichtbaar.

Een drieluik met een vrouw met gespreide armen heeft als thema: de vrouw die sterk genoeg is en overeind blijft in alle stormen van het leven. De maaksters hopen ook zo sterk te zijn.

Will Egas heeft voor haar 65e verjaardag een behangboek beschilderd; daarvan zijn 10 kaarten gemaakt die zowel op 31 mei op de markt in Gorinchem verkocht zullen worden als op de braderie in Hardinxveld-Giessendam op 14 juni.

Tijdens de braderie is de kerk van de vrijzinnigen open. Er is een klein stiltecentrum ingericht, de expositie kan bekeken worden en bij de ingang zijn er wat tweedehands spulletjes te koop.

De kerkdienst op zondag 1 juni, 10.00 uur, heeft als thema 'Kunst', als start voor de tentoonstelling van Will Egas en Nicoline Voormolen. De dienst wordt geleid door drs. Zandrie Albada uit Gorinchem.

Info: www.kerkmetdebeelden.nl

advertentie
advertentie