De Lange Wei start derde professionele thuiszorgsteunpunt

27 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

In het nieuwe gezondheidscentrum in Giessenburg is De Lange Wei gestart met haar derde thuiszorgsteunpunt. Vanuit dit steunpunt levert een wijkteam zorg en ondersteuning aan cliënten die wonen in Giessenburg, daarnaast is het team een ‘vraagbaak' voor de wijk. "Met de veranderingen in de zorg, wordt de samenwerking tussen familie, vrienden en buren van de cliënt (mantelzorgers) en professionals steeds belangrijker. Met elkaar zorgen zij ervoor dat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen. Door deze wisselwerking, is het prettig voor zowel de cliënt als de mantelzorgers dat de professionals altijd in de wijk aanwezig zijn om vragen te stellen. Daarnaast kan, wanneer nodig, het wijkteam snel bij cliënten aanwezig zijn", aldus Wil Markesteijn, Directeur/bestuurder De Lange Wei.

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen met ondersteuning van familie, vrienden en buren, is het nieuwe ouder worden. Pas wanneer ondersteuning van mantelzorgers ontoereikend is, worden professionals ingeschakeld. Ook wanneer professionals ingeschakeld zijn, houden mantelzorgers een belangrijke rol met betrekking tot de zorg en welzijn van de cliënt. "Onze medewerkers zijn opgeleid om te inventariseren welke wensen en behoeften de cliënt heeft om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven. De praktische invulling hiervan wordt gedaan samen met familie, vrienden en buren, waarbij de aanvullende ondersteuning en benodigde zorg wordt geleverd door het wijkteam. Gezamenlijk houden zij alle sociale en lichamelijke aspecten rondom de cliënt in de gaten. Om cliënten en mantelzorgers handvaten te bieden bij het ouder worden, zijn zij van harte welkom om tijdens spreekuren bij het thuiszorgsteunpunt binnen te lopen en hun vragen voor te leggen aan ons wijkteam."

Thuiszorgsteunpunt

Het thuiszorgsteunpunt Giessenburg bevindt zich aan de Kastanjeplein 7 in Giessenburg. Inwoners uit de wijk zijn van harte welkom om binnen te lopen. Iedere ochtend is het wijkteam in het thuiszorgsteunpunt aanwezig. De Lange Wei levert tevens thuiszorg en ondersteuning vanuit het thuiszorgsteunpunt in Boven-Hardinxveld en in Beneden-Hardinxveld.

De Lange Wei

De Lange Wei biedt al ruim 60 jaar mogelijkheden op het gebied van zorg, diensten, welzijn, behandeling en services in de ouderenzorg. De Lange Wei ondersteunt hiermee ouderen en mensen met functiebeperkingen in de woonzorgcomplexen in Boven-Hardinxveld en Hoornaar en thuis in Hardinxveld-Giessendam en Giessenlanden.

advertentie
advertentie