Heren LTC de Merwede Kampioen

2 juni 2014 om 00:00 Sport

H'VELD-G'DAM - Het vorig seizoen gepromoveerde eerste herenteam dat op zondag speelt, speelde het vorige week klaar om op te gaan voor de titel. De toenmalige koploper werd met 1-5 verslagen en LTC pakte de kop van de ranglijst met 1 punt voorsprong. De laatste thuiswedstrijd tegen TV Vreeswijk moest gewonnen worden om het kampioenschap binnen te halen. Het gemotiveerde team deed dat met veel strijdlust, doorzettingsvermogen en verve. Al de partijen werden gewonnen en met de klinkende zege van 6-0 werd de titel binnengehaald en konden de champagneflessen worden ontkurkt.

De ploeg kampte wel met een paar blessures. Rob de Haan heeft al een paar weken last van de arm en hand en Jaco Verbaan zit in het gips met een gebroken middenvoetsbeentje. Beiden waren aandachtig toeschouwer, net zoals Wim de Ruiter die ook wedstrijden heeft meegespeeld met het team deze competitie. Jan Bakker die ook wedstrijden heeft gespeeld was afwezig.

Paul Nagelkerken trad op als invaller en nam de eerste van de vier single partijen voor zijn rekening. Nagelkerken werd al snel in de partij gebroken en liep in het begin tegen een achterstand aan. Bij 3-4 brak hij terug en pakte daarna ook de volgende twee games en won daarmee toch de eerste set. In de tweede set was het verzet van zijn tegenstander gebroken. De aanvankelijk sterk serverende speler van Vreeswijk sloeg minder sterk op en Paul Nagelkerken profiteerde daar optimaal van. Hij gunde zijn tegenstander geen game meer en won de tweede set met 6-0. Het eerste punt was daarmee binnen; 1-0

Good old captain Kees van Dijk speelde een solide partij. Met veel spreiding, slim spel en fraaie slice ballen hield hij zijn tegenstander onder druk. Ook in deze partij was de eerste set erg spannend. Van Dijk wist bij 6-5 de service van zijn tegenstander te breken en de set met 7-5 te winnen. In de tweede set ging het ook gelijk op. Weer wist Kees van Dijk de service van zijn tegenstander een keer te breken en met 6-4 ook de tweede set te winnen. De stand kwam daarmee op 2-0.

In de derde enkelpartij trof Leo van de Linden een tegenstander met speelsterkte 5 aan de overkant van het net. Dat motiveerde Van de Linden zeer en hij speelde zeer tactisch en solide. Met veel rust in zijn spel en weinig fouten makend speelde hij naar een regelmatige overwinning. Alhoewel de setstanden anders doen vermoeden was het zeker geen makkelijke partij. De setstanden waren 6-2 en 6-3. De stand kwam daardoor op 3-0 en het kampioenschap gloorde.

De meest spannende enkelpartij van de dag werd gespeeld door Ron Slootweg. Hij trof een luidruchtige tegenstander met veel bravoure aan de overkant van het net. De stoïcijns spelende Ron Slootweg bleef rustig en speelde solide en slim. De eerste set verloor hij met pech in de tie break: 6-7. Daarna nam Ron Slootweg de regie in handen. Met veel spreiding, slice ballen en prachtige drop shots bracht hij zijn tegenstander van de wijs. Die opponent ging steeds meer tegen zichzelf praten en ook tegen zichzelf spelen. Hij veranderde van tactiek en probeerde Ron Slootweg met trage hoge ballen op zijn forehand uit zijn spel te halen. Slootweg bleef rustig en maakte mooie punten en liet vooral zijn tegenstander veel fouten maken. De tweede set ging met 6-2 naar Ron en in de derde set wist de speler van Vreeswijk zelfs maar één game te winnen. Met een voldane glimlach stapte Ron Slootweg als winnaar van de baan. De stand was 4-0 en het kampioenschap al een feit.

Er restten nog twee dubbelpartijen. De eerste dubbelpartij werd gespeeld door Kees van Dijk en Leo van de Linden. Zij speelden ijzersterk en in de winning mood lieten zij hun tegenstanders kansloos. Moesten Van Dijk en Van de Linden in de eerste set nog twee games aan de tegenstander laten, in de tweede set werden alle games gewonnen en stond er in no-time 6-0 op het bord.

Na een verdiende rustpauze na zijn lange enkelpartij speelde Ron Slootweg aan de zijde van Paul Nagelkerken de laatste dubbelpartij. Het was een gelijkopgaande strijd die alle kanten op kon. Toch wisten Slootweg en Nagelkerken de beslissende punten te maken en in elke set een service van de tegenstander te breken. Met twee keer 6-4 werd ook de laatste partij gewonnen. Met een schitterende 6-0 overwinning behaalde het team het tweede achtereenvolgende kampioenschap. De champagneflessen werden ontkurkt en een klein feestje werd gevierd.