Kookworkshop voor (ex)oncologiepatiënten

2 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Rivas Zorggroep houdt dinsdag 10 juni een kookworkshop voor (ex)oncologiepatiënten. Onder professionele begeleiding van kok Niels Bron bereiden deelnemers een viergangendiner. Ook krijgen zij praktische informatie en tips om lekker te koken. Mensen met kanker uit het hele verzorgingsgebied van Rivas kunnen deelnemen aan de workshop. Deze vindt plaats van 17.30 tot 20.30 in woonzorgcentrum Steijndeld aan de Kortendijk 72. Deelname kost €7,50 per persoon. Aanmelden kan tot en met maandag 9 juni.

Smaakverandering en gebrek aan eetlust

Niels Bron heeft zich in het kader van zijn post-culinaire graad gastro-engineering verdiept in smaakbeleving en smaakveranderingen als gevolg van ziekte. ‘Mensen die kanker hebben of hebben gehad, ervaren vaak problemen met eten', zegt Niels. ‘Chemokuren, bestraling en medicatie leiden tot een gebrek aan eetlust en pijn bij het kauwen, slikken en verteren van voedsel. Bovendien verandert de smaak drastisch, soms zelfs voorgoed. Goed eten is echter noodzakelijk voor het herstel. Daarom krijgen deelnemers tijdens de workshop allerlei praktische informatie en tips om lekker te koken. Zo kan het gebruik van de juiste kruiden helpen om een onprettige smaak in de mond weg te nemen en verdwijnt een metaalsmaak bijvoorbeeld door vers fruit te eten.'

Meer informatie

De workshop vindt plaats op dinsdag 10 juni van 17.30 tot 20.30 uur in woonzorgcentrum Steijndeld aan de Kortendijk 72 in Gorinchem. Er is plaats voor zes tot acht personen. De prijs bedraagt €7,50 per persoon. Aanmelden kan tot en met maandag 9 juni via b.de.bruin@rivas.nl. Voor meer informatie over het Beatrixziekenhuis: Rivas Zorglijn 0900-8440 of kijk op www.beatrixziekenhuis.nl.

advertentie
advertentie