Nieuwe website Woongaard gestart

2 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Het is zover: 16 corporaties uit vier regio's werken vanaf 2 juni samen bij de verdeling van sociale huurwoningen. Woningzoekenden kunnen hierdoor met één inschrijving reageren op het actuele woningaanbod van alle deelnemende corporaties uit deze vier regio's.

De 16 corporaties bieden vanaf 2 juni hun woningen aan via één gezamenlijke website: www.woongaard.com. De vier regio's die meedoen zijn: Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Bommelerwaard, Land van Heusden en Altena en Rivierenland. Het gezamenlijke woonruimteverdeelsysteem is het resultaat van een intensieve, maar prettige samenwerking tussen de corporaties. Al in 2011 startten de voorbereidende gesprekken voor deze samenwerking. Twee jaar geleden, werd de officiële samenwerkingsovereenkomst ondertekend en nu is het dan zover dat de website.www.woongaard.com daadwerkelijk van start gaat..

Door het gezamenlijk aanbieden van (huur)woningen wordt het zoekgebied voor woningzoekenden aanzienlijk vergroot. De deelnemende corporaties bezitten in totaal ruim 50.000 woningen. Het grote voordeel daarbij is dat een woningzoekende zich maar één keer hoeft in te schrijven. Ook vrijesector huurwoningen, koopwoningen, garages en parkeerplaatsen worden in de toekomst via www.woongaard.com aangeboden.

Op de nieuwe website wordt het woningaanbod dagelijks ververst. Woningzoekenden kunnen een persoonlijk zoekprofiel invullen waardoor zij bij elk bezoek aan de website, automatisch het woningaanbod te zien krijgen dat past bij hun leeftijd, inkomen, gezinssituatie en andere woonwensen. Ook krijgen woningzoekenden automatisch advies over hun slaagkans. Reageren ze op een woning, dan kunnen ze meteen zien op welke voorlopige plaats ze staan. Woningzoekenden die geen beschikking hebben over internet, kunnen blijven rekenen op persoonlijke ondersteuning door de corporaties.

advertentie
advertentie