Golfen voor het goede doel

3 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Het Lions Alblasserwaard Tablis Golftoernooi werd eind mei voor de twaalfde keer gehouden. Zo'n vijftig deelnemers genoten op het Landgoed Bergvliet van het mooie weer en het sportieve samenzijn. De uiteindelijke winnaar werd Luxaflex Nederland uit Hardinxveld-Giessendam. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het traditionele diner na afloop van de dag, waarbij tevens een kunstveiling van werk van leden van de Lionsclub werd gehouden. In totaal werd er € 8.000 bijeengebracht, waarvan er (inclusief een bijdrage van de Wilde Ganzen) € 6.000 naar Fight for Sight ging en € 2.000 naar de Stichting Leergelden.

In Fight for Sight (meer dan 200.000 staaroperaties in ontwikkelingslanden!) bundelen de Stichting Lions Werkgroep Blinden en Wilde Ganzen hun krachten. Alle inkomsten uit georganiseerde fondsen en wervingsacties worden door Wilde Ganzen beloond met een premie van 55%.

De Stichting Leergelden zorgt voor het groeiend aantal kinderen in Nederland, die om financiële redenen niet kunnen meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. De stichting wil deze kinderen wel mee laten doen en via ruim 70 lokale Leergeldstichtingen biedt zij de kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

advertentie
advertentie