Nieuwe website voor Koperen Knop

4 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Sinds kort heeft Museum De Koperen Knop een geheel nieuwe website. Het dit jaar te vieren 25-jarig bestaan van het cultureel en historische centrum in de Alblasserwaard was aanleiding om de intussen steeds meer verouderde site te vervangen. Op de moderne website www.koperenknop.nl kan iedereen snel vinden wat hij over het museum wil weten.

Al geruime tijd terug bleek dat de bestaande website problemen ging vertonen. Daar kwam bij dat de opzet al dateert van een flink aantal jaren terug. Kortom: er was sprake van verouderingsverschijnselen. Het in 2014 te vieren vijfentwintig jarig bestaan van De Koperen Knop werd als gelegenheid gezien om de site volledig te gaan veranderen in een site die nog meer past bij het actieve ondernemende museum. Het onderhoud van de website is in handen van vrijwillig webmaster Ewoud Klop.

De site is onderverdeeld in een aantal hoofdthema's. Onder exposities vindt de websitebezoeker welke bijzondere tentoonstellingen er dit jaar nog zullen worden georganiseerd. Op dit moment wordt gewerkt aan het programma voor 2015. Medio juli is ook dit nieuwe programma op de website vinden. Bij de activiteiten staat informatie over de bijzondere evenementen, die er regelmatig zijn. De button bezoek geeft informatie over openingstijden, tarieven, bereikbaarheid, de winkelhoek en de koffiekamer. De kinderpagina vertelt iets over de mogelijkheid van kinderfeestjes en het project museuminspecteurs. Binnenkort komt hier informatie bij over een gezellige knapzakroute en over een spannend detectivespel. Voor scholen en groepen zijn er ook educatieve mogelijkheden, zoals rondleidingen en speurtochten. Onder het kopje collectie staan gegevens over het permanente gedeelte, de museumtuin en de bijgebouwen, zoals de smederij, hoepelmakerij en wagenschuur. En wie nog meer over het inhoudelijke van het museum te weten wil komen kan terecht bij de nieuwsbrief en bij het onderdeel organisatie.

advertentie
advertentie