Marco van der Linden neemt afscheid van zijn Hardinxveld

8 juni 2014 om 00:00 Sport

Marco van der Linden heeft zijn lange loopbaan als eerste doelman van Hardinxveld beëindigd. Een paar minuten voor het slot van de voor hem georganiseerde afscheidswedstrijd aan de Sluisweg trok hij zijn keepershandschoenen voor de laatste maal uit. Zo kwam er een eind aan een tijdperk van maar liefst zestien seizoenen waarin hij onder de lat stond bij het vlaggeschip van de voetbalvereniging Hardinxveld.

De seniorentijd begon voor Marco van der Linden in 1998 maar werd in 1999 voor meer dan een jaar abrupt onderbroken wegens een beenbreuk. Als fanatieke sportman knokte hij zich na die tegenslag terug om vervolgens een glanzende keeperscarrière in het eerste elftal op te bouwen. Zijn staat van dienst voor Hardinxveld behelst maar liefst ruim 400 officiële competitiewedstrijden en met beker en oefenduels loopt het aantal door hem gespeelde duels op tot meer dan 500.

De afscheidswedstrijd van Marco van der Linden werd een echte voetbal reünie. Veel spelers waarmee hij in al die jaren een team vormde waren komen opdraven om zijn afscheid luister bij te zetten. Oud Hardinxveld trainer Ton Heijstek waarmee Marco lang samenwerkte formeerde uit de spelers van het heden en verleden twee teams die een onderlinge wedstrijd speelden. De regionaal bekende scheidsrechter Sjors de Jong leidde het duel op deze speciale voetbalavond.

Een strafschop werd het ultieme moment voor Marco van der Linden om met een overwinning af te sluiten. In eerste instantie stopte collega doelman Robert Boogaard de pingel, maar uit de rebound maakte de man waar het allemaal om draaide er uiteindelijk 3-2 van. Met een applauswissel een paar minuten voor het einde verliet Marco van der Linden het veld. Dat hij vervangen werd door een doelman uit een nog verder verleden zijn eigen vader Ro van der Linden maakte het plaatje van een gedenkwaardige afscheidswedstrijd compleet.

Na zijn lange staat van dienst neemt Marco van der Linden eerst een tijdje afstand van het voetbalgebeuren. Maar een rol om keepers voor de club op te leiden dat is iets waar hij op termijn wel aan denkt. En er komt in ieder geval ook meer tijd vrij voor zijn driejarige zoon Sam. Of dat een voorteken is zal later misschien blijken. Het keeperstalent zit immers in het bloed bij de familie van der Linden.

advertentie
advertentie