Wokdemo bij Keukenhof Sliedrecht

10 juni 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - Bij Keukenhof Sliedrecht aan de Leeghwaterstraat 25 is zaterdag 14 juni topkok en wokexpert René van Doornum te gast. Met behulp van de Fusion Volcano, de nieuwste wokbrander van Atag, laat hij de bezoekers kennis maken met de fijne kneepjes van het wokken. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom om te komen kijken en te proeven. Wie daarna meteen thuis aan de slag wil kan een pakket aanschaffen met een goede kwaliteit wok en de door René gebruikte ingrediënten.

Door Ria Scholten

De keukenspeciaalzaak speelt met de demonstratie in op de gestage groei van het aantal thuiskoks. ,,Steeds meer mensen vinden het leuk om op een creatieve manier met verse ingrediënten aan de slag te gaan. Het wokken neemt daarbij een belangrijke plaats in. Het is niet alleen lekker, maar ook gezond", aldus eigenaar Piet Adriaanse. ,,Je kunt de hobbykoks in drie categorieën verdelen. In de eerste plaats is er de 'Fun Cook', die uren in de keuken doorbrengt om zijn of haar ideeën tot uitvoer te brengen. Hierbij staat het met elkaar genieten van de zelfgebakken lekkernijen zoals cake, taart en cupcakes voorop. Deze koks kiezen vaak voor een oven, die ideaal is voor de bereiding van deze zoete versnaperingen. Een lekker kopje verse koffie, zo uit de koffiemachine, zorgt voor de finishing touch."

,,Bij de 'Social Cook' draait alles om gezelligheid en het verwennen van de gasten", vervolgt Piet zijn uitleg. ,,Om alles op rolletjes te laten verkopen wordt er vaak gekozen voor een dubbeloven, zodat er meerdere gerechten tegelijk kunnen worden bereid. Een extra grote afwasmachine zorgt voor een stukje tijdsbesparing, waardoor er meer tijd overblijft voor een gezellig samenzijn. En dan is er de 'Semi Pro Cook' die het een uitdaging vindt om met recepten van bekende koks aan de slag te gaan. Net als veel mensen kiest deze categorie steeds vaker voor een geïntegreerde wokbrander in combinatie met vier kookzones", vertelt Piet. “Het is ook mogelijk om naast een keramische of inductiekookplaat separaat een wokbrander te installeren."

Verder vertelt Piet dat Keukenhof Sliedrecht ook dit jaar het Keurmerk Kwaliteit Keukenbranche, een Consumenten Label van de Vereniging Comfortabel Wonen, heeft gekregen. Aan dit onafhankelijke en betrouwbare keurmerk kan de consument goede en betrouwbare keukenzaken herkennen. ,,We zijn in Sliedrecht de enige keukenspeciaalzaak die dit keurmerk mag voeren", laat hij weten. “We zijn trots op deze blijk van waardering van onze klanten."

De komende maanden heeft de keukenspeciaalzaak een aantal leuke acties. Een voorbeeld: De klant krijgt bij aankoop van een complete keuken een gratis in de kookplaat geïntegreerde wokbrander. Voor uitgebreide informatie www.keukenhof-sliedrecht.nl. De zaak is telefonisch bereikbaar via 0184-422297.

advertentie
advertentie