EXPOSITIE OVER DE FIETS IN DE KOPEREN KNOP

20 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De geschiedenis van de fiets is het centrale thema van de zomerexpositie in Museum De Koperen Knop. Dat wordt in beeld gebracht aan de hand van een groot aantal uniekeDe geschiedenis van de fiets is het centrale thema van de zomerexpositie in Museum De Koperen Knop. Dat wordt in beeld gebracht aan de hand van een groot aantal unieke fietsen, geëxposeerd met alles wat daarbij hoort. Een boeiende expositie voor iedereen, van jong tot oud. Een expositie die bij elke bezoeker een heleboel herinneringen zal oproepen.

Nederland is een fietsland, waar het aantal fietsen het aantal inwoners ver overstijgt. In een overzich-telijke tentoonstelling toont het museum de geschiedenis van die overal voorkomende fiets. Basis vormt de ontwikkeling van de fiets tussen 1862 en 1962. Een periode die de ontwikkeling laat zien van een loodzwaar en oncomfortabel rijwiel naar de snelle en lichte fiets anno nu. Op de expositie wordt ook aandacht geschonken aan de techniek van het fietsen, waarbij duidelijk wordt dat het kunnen fietsen afhankelijk is van het sturen. Een fiets zonder stuur kan absoluut niet overeind blijven.

Er zijn ook verschillende hypermoderne ontwerpen te zien. Kortom gewone fietsen, maar ook heel speciale. En natuurlijk racefietsen, kinderfietsjes en nog veel meer. Ook accessoires, zoals fietsban-den, jasbeschermers, kinderzitjes, zadels en fietslampen in soorten en maten.

U bent voor de expositie De Fiets 1862-1962 van 24 juni tot en met 13 september 2014 van harte welkom op het adres Binnendams 6 te 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. De openingstijden van het museum zijn: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 en 17.00 uur, zaterdag al vanaf 11.00 uur en op afspraak voor groepen van maandag tot en met zaterdag ook op andere tijden. Voor verdere inlichtingen kunt u bellen met 0184-611366 of raadpleegt u de website www.koperenknop.nl. Tegelijk met een bezoek aan de expositie kunt u ook zien van alles wat het museum te bieden heeft of op een van de terrassen lekker van een consumptie genieten.

advertentie
advertentie