Goedeboeken opent ruime winkel

24 juni 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - In een verrassend ruim pand aan de Kerkbuurt 30 is sinds 1 mei Boekhandel en Antiquariaat Goedeboeken gevestigd. ,,We hebben al zes jaar een winkel in Hendrik-Ido-Ambacht, die eigenlijk vanaf het begin voor ons grote aanbod aan de kleine kant is geweest", aldus taxateur Jan van de Breevaart. ,,Het is mooi dat dit prachtige pand nu als hoofdvestiging kan dienen. De klant vindt bij ons, zowel nieuw als tweedehands, een unieke collectie Bijbels, antieke en theologische boeken, maar ook romans en jeugdboeken, kaarten en cd's."

Door Ria Scholten

,,Vanaf jonge leeftijd ben ik met boeken bezig geweest en ik heb heel veel gelezen", vertelt Jan. ,,Met de opening van deze ruime tweede vestiging van Goedeboeken is dan ook een langgekoesterde wens uitgekomen. We verkopen niet alleen boeken, maar kopen ze ook in. We bieden mensen tevens de mogelijkheid om Bijbels en boeken gratis te laten taxeren."

De winkelruimte op dijkhoogte biedt plaats aan de collectie wenskaarten en muziek cd's met instrumentale muziek, koorwerken en samenzang. Een trap voert de klant naar het souterrain met een vloeroppervlak van maar liefst 250 vierkante meter, waar de collectie alle ruimte heeft om optimaal tot zijn recht te komen. ,,De mensen kunnen bij ons terecht voor alle nieuwe en tweedehands uitgaven", aldus Jan. ,,We hebben heel veel Bijbels op voorraad, waaronder ook luxe leren Bijbels met slotje. Onze collectie bevat echter ook uitgaven uit bijvoorbeeld het jaar 1700."

Een fraaie kast biedt plaats aan een aantal antieke uitgaven. Het oudste boek dateert uit 1552. Het zijn veelal werken van de zogenaamde 'oudvaders'. Jan benadrukt dat een antieke uitgave niet per definitie duur hoeft te zijn. ,,We werken al jaren met fatsoenlijke prijzen. Naar mijn idee is dit één van de redenen voor de gestage groei van onze klantenkring, die over het hele land verspreid is. Mensen komen naar de winkel of bestellen bij onze webwinkel www.goedeboeken.nl."

,,Het belangrijkste deel van onze collectie bestaat uit theologische boeken met als specialisme reformatorische uitgaven", legt Jan uit. ,,Goedeboeken is een van weinige winkels in ons land met zo'n grote collectie op dit gebied. Kinder- en jeugdboeken, romans, bladmuziek, dagboeken, brochures en Israëlproducten maken eveneens deel uit van ons assortiment. Met het oog op de vakantieperiode wil ik graag de aandacht vestigen op de ruime keuze in verhalencd's voor kinderen. Tijdens lange autoritten luisteren kinderen (en hun ouders!) graag naar een spannend verhaal."

,,De reacties op onze nieuwe zaak zijn enorm positief", meldt Jan tot besluit. ,,Ook onze dubbele wenskaarten (10 voor 5 euro), de tafel met één euro boeken en onze mooie collectie aanbiedingsboeken vallen bijzonder in de smaak. Telefoon: 0184-769003."

advertentie
advertentie