Eerste paal voor Morgenslag de grond in

26 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - De eerste paal van het woningbouwproject Morgenslag in Boven-Hardinxveld is donderdagmiddag 26 juni de grond in gegaan. Wethouder Benhard van Houwelingen mocht van de kavelhouders de eerste paal slaan. Hij werd daarbij begeleid door de kinderen van de kavelhouders.

De noordoost rand van de kern in Boven-Hardinxveld is één van de uitbreidingslocaties in Hardinxveld-Giessendam. Daar ontwikkelt de gemeente de nieuwe wijk Morgenslag. Het accent bij de inrichting ligt op ruimte voor individuele beleving, ontmoeting en spel. Het karakter van het landschap leent zich uitstekend voor een vorm van bouwen waarin niet alle regels van tevoren zijn vastgelegd.

De bewoners van Morgenslag krijgen de ruimte en vrijheid voor een eigen interpretatie en invulling. Het eerste deelplan betreft onder meer een aantal bouwkavels (vrijstaande, twee-onder-een kapwoningen en geschakelde woningen) die de gemeente aanbiedt aan particulieren. Voor deze bouwkavels geldt het uitgangspunt van welstandsvrije bouw. Zelf een kavel kopen in Morgenslag? Kijk voor meer informatie op www.morgenslag.nl

advertentie
advertentie