team X-RAYcers rijdt de Homeride. Een sponsortocht voor de Ronald McDonald huizen

27 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Team X-RAYcers doet mee aan de HomeRide Voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Team X-RAYcers heeft meegedaan aan de HomeRide Voor het Ronald McDonald Kinderfonds

Medewerkers van de afdeling radiodiagnostiek van het Beatrixziekenhuis deden mee aan HomeRide, een spectaculaire fondsenwervende fietstocht voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Deelnemers fietsen in teamverband non-stop van Groningen naar Maastricht, langs in totaal acht Ronald McDonald Huizen en Ronald McDonald Vakantielocaties.

Op zaterdag 28 en zondag 29 juni heeft de HomeRide plaatsgevonden. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

De 500 kilometer lange HomeRide gaat van Groningen via Leeuwarden, Harlingen, Hoorn, Amsterdam, Utrecht, Veldhoven, Valkenburg naar Maastricht. Het doorkruisen van Nederland, het afzien in de nacht en de bijzondere sfeer maakten van deze uitdagende tocht een unieke ervaring.

Het team van X-RAYcers bestaat uit 9 personen die HomeRide volledig/in estafetteverband gaan fietsen. Ook een materialenman en een verzorgster maken deel uit van het team.

Door ons werk komen wij vaak in aanraking met zieke kinderen. Deze kinderen weten vaak niet wat er allemaal gebeurt en zijn dan erg afhankelijk van hun ouders. Al was het alleen maar om een vertrouwd gezicht te zien of een vertrouwde stem te horen. Als een kind een operatie moet ondergaan, of gedurende de onderzoeksfase een tijdje in het ziekenhuis moet verblijven, is dat psychisch een grote belasting voor een kind. Door de mogelijkheden van een overblijf/ overnacht plaats voor de ouders in de nabijheid van het ziekenhuis kunnen ze netto veel meer tijd doorbrengen bij hun zieke kind.

Om deel te mogen nemen, moest ons team minimaal 7.000 euro werven.

Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of spelen of er met het hele gezin even helemaal tussenuit.

Alle sponsoren die het mogelijk maakten dat wij aan deze tocht mee mochten doen, bedankt!

advertentie
advertentie