Turnbroertjes behalen beide brons op NK

27 juni 2014 om 00:00 Sport

De 13- jarige Wesley & 9-jarige Mitchel de Haas uit Hardinxveld hebben beide een derde plaats behaald tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor turnen heren. Wesley deed dit in het weekend van 21 en 22 juni tijdens het Fantastic Gymnastics in Ahoy in Rotterdam. Een hele knappe prestatie omdat hij een paar weken van te voren nog flink geblesseerd raakte aan zijn schouder. Deelname aan het NK werd nu wel heel spannend. Na een rustperiode en goede begeleiding was hij gelukkig gedeeltelijk weer hersteld, zodat hij tijdens de meerkampfinale toch op 3 toestellen (in plaats van 6) uit kon komen te weten vloer, sprong en rek. Wesley turnt in de eredivisie jeugd 2 en het was voor het eerst dat hij in het grote sportpaleis van Ahoy zijn oefeningen mocht laten zien. Wat een geweldige ervaring!

Door het behalen van goede scores plaatste hij zich knap voor de toestelfinales sprong en rek. De beste 6 mogen tijdens deze finales uitkomen per toestel. Tegelijk met Epke Zonderland, Bart Deurloo en Casimir Schmidt liet Wesley een mooie en nette rekoefening zien (6e) en sprong hij zich naar een bronzen medaille toe onder toeziend ook van duizenden toeschouwers.

Eerder dit seizoen, eind mei, turnde Mitchel zijn Nederlandse Kampioenschappen in de eerste divisie instap 9 in Utrecht. Hij had zich weten te plaatsen voor de toestelfinale ringen en behaalde hiervoor een knappe derde plaats!

Zowel Wesley als Mitchel trainen bij de vereniging O&O uit Zwijndrecht. Daarnaast is Wesley lid van de nationale Oranje Talent Selectie van de KNGU o.l.v. Rob Stout en Theo Boerrigter. Deze nationale trainingen vinden plaats in Heerenveen en Den-Bosch.

Ook Mitchel is geselecteerd voor de Oranje Jong Talent Selectie district Zuid-Holland o.l.v. Paul Mulder. Hij behoort hierdoor bij de beste 12 turners van Zuid-Holland. Zijn trainingen vinden plaats in verschillende plaatsen van Zuid-Holland zoals Leiden, Den-Haag, Zwijndrecht.

Op de foto poseren de trotse broertjes met hun trainer Rob Stout.

advertentie
advertentie