Moeder die dochter aanbood voor seks weer voor de rechter

28 juni 2014 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De moeder die in het voorjaar van 2011 haar 7-jarige dochtertje via internet had aangeboden voor seks moet dinsdag opnieuw voor de rechter verschijnen.

In 2012 verschenen de vrouw en haar partner voor de eerste keer voor de rechter. De vader werd destijds veroordeeld tot twee jaar cel. De moeder werd niet veroordeeld vanwege een vormfout. Tegen deze uitspraak gingen de ouders destijds in hoger beroep. Dat hoger beroep diende in het voorjaar van dit jaar. Toen oordeelde de rechter dat het niet ontvankelijk verklaren van het OM een te strenge straf was voor de gemaakte vormfout. Het schrappen van deze eerste verklaring van de moeder als bewijs zou volgens hem voldoende moeten zijn. De vader trok overigens op het laatste moment zijn hoger beroep in.

De moeder in deze kwestie bleek op 13 mei 2011 onterecht als getuige te zijn gehoord. Er was genoeg bewijs om haar als verdachte te horen en in dat geval had ze recht gehad op een advocaat. Volgens de advocaat zijn de rechten van zijn cliënt dusdanig geschonden dat er van een eerlijk proces geen sprake meer kan zijn. Vanwege deze vormfout werd het openbaar ministerie in eerste instantie niet ontvankelijk verklaard.

Ook de man die op het aanbod van het echtpaar in ging, een 35-jarige Heusdenaar, is tegen zijn veroordeling van twintig maanden cel, waarvan 8 voorwaardelijk, in beroep gegaan. De behandeling van deze zaak vindt plaats op 5 september.

De geruchtmakende zedenzaak kwam in mei 201 aan het licht toen de broer van de vader diens laptop leende. Hij ontdekte het e-mailverkeer met de pedofielen en meldde het naderend misbruik van zijn nichtje bij de politie. Ze werd kort daarop door de Raad voor de Kinderbescherming uit huis gehaald.

advertentie
advertentie