Clown Tobi zorgt voor een (glim)lach

29 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Stichting Vrienden van de Burgemeester de Boerstichting draagt verzorgingsinstelling De Lange Wei in Boven-Hardinxveld een warm hart toe. Deze stichting, bestaande uit een bestuur van 6 leden en een groot aantal donateurs, sponsoren geregeld leuke activiteiten voor de bewoners. Ook tijdens de Halfdeurseel hebben vrijwilligers zich weer voor deze stichting ingezet. Met een koffieterras, oliebollenkraam en een tafel met prullaria is er weer wat geld binnengehaald. Daarvan is clown Tobi vorige week op bezoek geweest in de huiskamers van de Lange Wei.

Tobi is een miMakker, wat staat voor het maken van contact. Dit gebeurt op basis van respect, rust en afstemmen. Veelal één op één en meestal non-verbaal.

Heel rustig en alle tijd nemend krijgt hij het uiteindelijk voor elkaar om dementerenden een lachje of een opmerking te ontlokken. Vooral het oogcontact wat uiteindelijk plaats vindt is heel mooi om te zien. Hoe mensen reageren is wel heel erg verschillend. De een kijkt en gaat op een kokette manier de aandacht trekken, een ander begint hard te lachen en begint continu voor een ander een verslag te geven wat 'hij' nu doet en denkt te gaan doen. Maar het mooiste is om een heel klein glimlachje waar te nemen bij mensen die heel ver in zichzelf gekeerd zijn. Stichting Vrienden van de Burgemeester de Boerstichting is blij dit voor de bewoners te hebben mogen doen.

advertentie
advertentie