Maatjesproject Samen op Stap

30 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Eenzaam. Iedereen weet hoe het voelt. Maar niet iedereen is in staat om hier zelf iets aan te doen. Als u het moeilijk vindt om contacten te leggen en te onderhouden wordt uw kringetje steeds kleiner en ligt sociaal isolement op de loer. Onder de mensen komen is met zijn tweeën makkelijker. Als u een maatje heeft dat helpt bij de eerste stappen.

Voor wie?

Samen op Stap is er voor iedereen vanaf 55 jaar die zich geïsoleerd en alleen voelt. Iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor of een steuntje in de rug, kan zich aanmelden. Deelnemers dienen woonachtig te zijn in Hardinxveld-Giessendam.

Uw maatje

Na het kennismakingsgesprek zoekt de coördinator een vrijwilliger die bij u past en die u als maatje ondersteunt. Daarna volgt een gesprek met zijn drieën waarin we afspreken wanneer en hoe vaak jullie elkaar ontmoeten. U bepaalt samen met de vrijwilliger welke activiteiten jullie ondernemen. Het kan ook zijn dat u voldoende hebt aan een luisterend oor.

De vrijwilliger helpt u op weg zodat u na ongeveer een jaar weer op eigen kracht verder kunt.

Informatie en aanmelden

Als u meer informatie wilt of u wilt zichzelf aanmelden dan kunt u telefonisch contact opnemen met de coördinator Davinia Vogel via telefoonnummer: 0184-612771 of via e-mailadres: d.vogel@servanda.nl.

www.servanda.nl

advertentie
advertentie