Jan de Groot en Fritskool benoemt tot erevoorzitter en erelid Fokveedag Boerenlandfeest

4 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOORNAAR - Jan de Groot is tijdens de algemene ledenvergadering van Fokveedag Boerenlandfeest benoemd tot erevoorzitter. Frits Kool ontving uit handen van de nieuwe voorzitter Johan de Groot de oorkonde die behoort bij het erelidmaatschap.

Jan de Groot (Noordeloos) is 25 jaar voorzitter van Fokveedag Boerenlandfeest geweest en doet nu een stapje terug. ,,Jan behield de vaste waarden, maar zorgde ook steeds voor vernieuwing", zei zijn opvolger Johan de Groot in de ledenvergadering. Frits Kool (Hei- en Boeicop) kwam al in 1982 in het bestuur. ,,Frits was een groot promotor van de Fokveedag", aldus De Groot.,,Hij had het vermogen om vooruit te denken en dacht altijd in oplossingen." Kool wordt in het bestuur opgevolgd door Marjolein de Kreij (30) uit Schelluinen. Zij is werkzaam bij ZLTO en in het melkveehouderijbedrijf van haar ouders.

Hoewel hij geen voorzitter meer is, kijkt Jan de Groot al uit naar de 102e Fokveedag Boerenlandfeest op zaterdag 4 oktober 2014. ,,Het belooft een Fokveedag van hoog niveau te worden, met misschien wel de mooiste middenklasse ooit", hield hij de vergadering voor, refererend aan de prestaties van de regionale inzenders op de NRM.

De voorbereidingen voor de 102e Fokveedag Boerenlandfeest zijn inmiddels in volle gang. In de streektent zal een streekmarkt worden gehouden en een Duurzaamheidsplein worden ingericht.

advertentie
advertentie