Driemaster heeft primeur met virtuele Google tour

8 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Via Google Maps een kijkje nemen in het lokaal van de klas waar je kind misschien wel in les gaat krijgen. Ouders van (toekomstige) leerlingen van openbare basisschool de Driemaster kunnen dit sinds kort doen via een virtuele rondleiding door het gebouw. De school, met twee vestigingen in Beneden-Hardinxveld en één in Boven-Hardinxveld, is de eerste in de regio die deze mogelijkheid biedt en heeft hiermee dus een primeur te pakken. In de toekomst zullen alle scholen binnen de stichting Openbaar Verenigd Onderwijs (OVO) ook een virtuele tour krijgen.

Door Pauline den Ouden

Directeur Ton van Deutekom: ,,We zijn enorm trots op het resultaat en ik zie het als een uniek cadeau van één van de ouders. Onder andere ouders van toekomstige leerlingen kunnen nu beter zien hoe de school van hun kind er van binnen uitziet en waar het kind terecht komt. We hebben ook al veel positieve reacties gehad van leerlingen, ouders en collega's die ineens beseften wat een mooie scholen we eigenlijk hebben."

Kijkje binnen in de school

De virtuele tour is tot stand gebracht door Katie van Houwelingen, vakfotograaf en onder andere werkzaam voor Google Nederland. "Ik maak al ongeveer twee jaar dit soort virtuele tours en heb een zoontje op de Driemaster in de Westwijk. Toen ze gingen verhuizen naar het nieuwe pand aan de Tonneband wilde ik graag ook iets doen en de school wat meer promoten. Ze kunnen wel wat extra leerlingen gebruiken. Je kunt momenteel online wel informatie vinden en een afspraak maken voor een rondleiding, maar het is niet mogelijk om vooraf even snel een kijkje binnen in de school te nemen. Ik ben dan ook trots op de school en op het resultaat van de virtuele tour."

Regels en voorschriften

Voor de foto's gemaakt konden worden, moest er met verschillende regels en voorschriften rekening gehouden worden. Zo zijn er in de tour geen kinderen te zien en werden privacygevoelige onderdelen tijdelijk weggehaald. De link naar de Google tour is twee weken terug naar de ouders van de leerlingen op de Driemaster gestuurd en is inmiddels al meer dan 2500 keer bekeken. Nog voor de zomervakantie worden de nieuwe websites gelanceerd van de Driemaster en de Merwedeschool met daarop van iedere locatie een virtuele tour en een promofilmpje.

advertentie
advertentie