'Blase is verbinder en bruggenbouwer'

8 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Burgemeester vertrekt in augustus naar Vlaardingen

H'VELD-G'DAM - Bert Blase vertrekt per 4 augustus dit jaar naar Vlaardingen om daar als waarnemend burgemeester aan de slag te gaan. Dit nieuws betekent dat de vacature van eerste burger van deze gemeente wederom open staat. En hoewel de leden van de gemeenteraad en het college Blase van harte feliciteren met zijn benoeming, ervaren zij het vertrek als een groot gemis.

Door Annika Both

Afgelopen maandag spraken de fractievoorzitters van de gemeenteraad en een delegatie vanuit het college met de Commissaris van de Koning, Jaap Smit, over het vervolgproces rond de benoeming van een (waarnemend) burgemeester. De gemeenteraad pleitte al eerder bij de CvdK voor de aanstelling van een vaste burgemeester, maar dat verzoek werd niet gehonoreerd. Nu de Jan Franssen is opgevolgd door Jaap Smit, zijn er misschien nieuwe kansen. Toch wil Wim de Ruiter, fractievoorzitter CDA en woordvoerder namens de gehele gemeenteraad, daar niets over zeggen. ,,In dit stadium doen we geen mededelingen hierover.'' De opvolger zou in ieder geval dezelfde competenties moeten hebben als Blase, die een 'verbindend persoon' en 'bruggenbouwer' wordt genoemd, vanwege het lopende proces van bestuurlijke heroriëntatie en regionale samenwerking (lees: eventuele herindeling).

De Hardinxveldse raad betreurt het vertrek van de burgemeester ten zeerste. Bert Blase (1959) is sinds 17 april 2012 waarnemend burgemeester in Hardinxveld-Giessendam en sinds 2009 burgemeester van Alblasserdam. De Ruiter: ,,De manier waarop Blase vanaf 2012 het burgemeesterschap vervult wordt door alle fractievoorzitters geroemd. Dit komt vooral door de manier waarop hij zijn rol heeft vervuld bij onderwerpen zoals de bestuurlijke oriëntatie op de toekomst van Hardinxveld-Giessendam. Hierin heeft hij de raad aangespoord om op de inhoud met elkaar te discussiëren en er samen uit te komen. Ook is hij voor ons de verbinder in het proces van de regionale samenwerking in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Zijn ervaring in Drechtsteden is hem hierbij goed van pas gekomen. Niet in de laatste plaats is hij voor ons waardevol door de manier waarop hij omgaat met zijn rol als burgervader.''

Doorlees:

advertentie
advertentie