College wil voortmaken met bouw sporthal

8 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Het college zet vaart achter de bouw van de sporthal aan de Pieter de Hooghstraat in Boven-Hardinxveld. Ondanks dat enkele afspraken tussen de gemeente en de stichting Sportvoorziening Boven-Hardinxveld nog nader overleg behoeven, ligt het voorstel al voor in de raadsvergadering van morgenavond. (Donderdag 10 juli)

Door Annika Both

Woordvoerder van de gemeente Vincent van Dalen legt uit: ,,We willen de procedure niet vertragen. Daarom wordt de raad gevraagd kennis te nemen van de samenwerkingsovereenkomst met de Stichting Sportvoorzieningen Boven-Hardinxveld en in te stemmen met de in het raadsvoorstel opgenomen financiële voorwaarden.''

In de samenwerkingsovereenkomst staat onder andere vermeld dat de gemeente een bedrag van 30.000 euro voor de reiniging van de voormalige vuilstortlocatie beschikbaar stelt en 729.132 euro voor de bouw van de voorziening, dat de stichting als bouwheer optreedt (en dus verantwoordelijk is voor de bouw van de sporthal) en dat zij een bijdrage doet van 21.000 euro aan de gemeentelijke grondexploitatie.

De stichting wordt uiteindelijk eigenaar en exploitant van de nieuwe sporthal. Er zijn echter geen afspraken gemaakt over wat te doen bij een mogelijk faillissement. De gemeente komt in die lastige situatie voor de keuze te staan het eigendom, het beheer (inclusief onderhoud) en de exploitatie over te nemen en eventuele schulden te vereffenen of een andere, mogelijk commerciële, partij te zoeken om de sporthal over te nemen. In het slechtste geval zal de sporthal moeten sluiten, volledig of enkel voor het sportgedeelte.

Ook de indexering van de instandhoudingbijdrage behoeft nader overleg. Deze is voorlopig vastgesteld op 21.000 euro per jaar. Dat bedrag kan in mindering gebracht worden wanneer huurders van De Wielewaal en de Appelaard overstappen naar Boven-Hardinxveld. De gemeentelijke sporthallen kunnen dan namelijk te maken krijgen met derving.

Het onderwerp wordt ongeveer om 20.00 uur aanstaande donderdagavond in de raad besproken.

advertentie
advertentie