Omnivera onderzoekt samenwerking met Goed Wonen uit Zederik

10 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD/G'DAM - In 2013 is Goed Wonen Zederik gestart met een heroriëntatie op haar toekomst waarin samenwerking of fusie met collega corporaties is onderzocht. Daartoe heeft Goed Wonen Zederik gesprekken gevoerd met woningcorporaties in de omgeving. Deze gesprekken hebben geleid tot de intentie om met Omnivera uit Hardinxveld-Giessendam een samenwerking of fusie te onderzoeken.

Goed Wonen Zederik had als doel voor een mogelijke samenwerking om minder kwetsbaar te zijn als kleine organisatie, meer kennis en specialisatie in huis te hebben om te kunnen voldoen aan de eisen binnen de sector, een meer efficiënte bedrijfsvoering te realiseren en de financiële slagkracht te versterken.

Ook Omnivera bezon zich op haar toekomst en ziet in een samenwerking of fusie een goede manier om in te spelen op actuele ontwikkelingen en om haar volkshuisvestelijke opgaven optimaal te kunnen blijven uitvoeren.

Op 9 juli 2014 is tussen Goed Wonen Zederik en Omnivera een intentieovereenkomst gesloten. Afhankelijk van de uitkomst van de onderzoeken, kan de samenwerking tussen Goed Wonen Zederik en Omnivera in de loop van 2015 starten. In de overeenkomst hebben partijen bovendien afgesproken dat zij verdere samenwerking met een andere corporatie zullen onderzoeken.

Goed Wonen Zederik heeft per 30 juni 2014 de heer Jos van Wijk benoemd tot directeur bestuurder ad interim om deze fase te begeleiden. De heer Van Wijk is mevrouw Vernooij opgevolgd. Haar interim contract kon volgens de beperkingen van de huidige regelgeving niet langer dan een half jaar duren.

Fotobijschrift: De ondertekening van de intentieovereenkomst wordt bekrachtigd door elkaar de hand te schudden. vlnr: de heer A. Bogerd (vz. RvC Omnivera), de heer B. Gruijters (dirbest. Omnivera), de heer J. van Wijk

(interim dirbest. Goed Wonen Zederik), de heer M. van Berkel (vz. RvC Goed Wonen Zederik)

advertentie
advertentie