Eerste paal nieuw kerkelijk centrum

10 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GIESSEN-NIEUWKERK - Woensdag 9 juli was een gedenkwaardige dag voor de Hervormde Gemeente Giessen-Nieuwkerk en Neder-Slingeland. Door twee jonge gemeenteleden, Emy van Pelt en Jasmijn in 't Veld, is de officiële eerste paal geboord voor de nieuwbouw van het kerkelijk centrum.

Hieraan is een lange periode van voorbereiding vooraf gegaan. In de zomer van 2007 heeft de kerkenraad besloten om een onderzoek te starten naar de uitbreiding van de Rank, het huidige kerkelijk centrum. Aan dit gebouw kleefden en kleven namelijk een aantal beperkingen. Er wordt een grote zaal gemist voor ontmoetingen na de kerkdiensten en bijeenkomsten door de week. Er is regelmatig een tekort aan zalen. Ook komt de veiligheid bij intensieve bezetting in het gedrang en is de ontvangstruimte te klein. In die periode deed zich de mogelijkheid voor om het naastliggend perceel te kopen. En buurmans grond komt maar één keer te koop. Die kans werd aangegrepen en sindsdien zijn plannen gemaakt voor de bouw van een geheel nieuw kerkelijk centrum.

De hervormde gemeente van Giessen-Nieuwkerk en Neder-Slingeland (behorende bij de PKN) vindt het belangrijk om een levende gemeente te zijn waar voor jong en oud ruimte en gelegenheid is om met elkaar het geloof te delen en te versterken. Daarnaast wil zij een middelpunt zijn in de gemeenschap, waar iedereen welkom is. Het nieuw te bouwen Kerkelijk Centrum zal met dat doel gebruikt gaan worden.

De boerderij die er stond zal herbouwd worden en daarachter zal een aanbouw met een grote zaal komen. Het ontwerp is van architect Huijten, werkzaam bij Greiner, van Goor en Huijten architecten te Amsterdam.

De bouw zal worden uitgevoerd door de aannemers De Hek en Van Houwelingen uit Giessenburg en De Kuiper uit Noordeloos. Naast het Kerkelijk Centrum worden twee levensloopbestendige woningen gebouwd. Deze ruime en complete woningen hebben er ook aan bijgedragen dat het project financieel mogelijk werd. Deze woningen worden verkocht door makelaar Overduin uit Giessenburg.

advertentie
advertentie