Zederik, Leerdam en Giessenlanden werken samen aan terugdringen auto-inbraken

14 juli 2014 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - 'Haal uw auto leeg, laat anderen dat niet voor u doen'. Met deze slogan worden automobilisten in Giessenlanden, Leerdam en Zederik gewaarschuwd om geen waardevolle spullen in hun auto achter te laten. In de drie gemeenten zijn op verschillende plaatsen spandoeken opgehangen. Een van de doeken is onlangs onthuld door waarnemend burgemeester Ten Kate, burgemeester Houtman, loco-burgemeester Bos en teamchef den Hartog van de politie.

Veel mensen zijn zich niet bewust van het risico dat ze nemen door waardevolle spullen in hun auto achter te laten. Automobilisten kunnen bijdragen aan hun eigen veiligheid door zelf hun auto leeg te halen en duidelijk te laten zien dat de auto leeg is. Het publiek wordt in Giessenlanden, Leerdam en Zederik daarom met spandoeken gewezen op de noodzaak om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

Het aantal auto-inbraken in de gemeenten Giessenlanden, Leerdam en Zederik is de laatste jaren stabiel. In de drie gemeenten samen worden gemiddeld 158 auto-inbraken per jaar gepleegd. Ondanks de stabiele cijfers is iedere auto-inbraak er een te veel. Daarom slaan de gemeenten en politie de handen ineen.

Een diefstal duurt gemiddeld niet langer dan 5 tot 15 seconden. De inbreker loopt over het parkeerterrein en kijkt in voertuigen of er iets van zijn gading aanwezig is. Ook bedient hij zich van een mobiele telefoon om zodoende met Bluetooth aanwezige apparatuur op te sporen. Vervolgens wordt een ruit ingeslagen en worden de goederen weggenomen. Ook als deze uit het zicht in de kofferruimte of elders liggen.

Er is de politie eenheid Rotterdam alles aan gelegen om de dader(s) te achterhalen, maar ook om te voorkomen dat er nieuwe inbraken plaatsvinden. De politie raadt automobilisten dringend aan om waardevolle zaken niet in een voertuig achter te laten. Verdachte zaken en of personen kunnen bij de politie worden aangemeld via 0900-8844. Als er echt haast bij is kan uiteraard ook het alarmnummer 112 worden gebeld.

advertentie
advertentie