Giessenlanden peilt mening over Wmo-loket

14 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOORNAAR De gemeente Giessenlanden wil graag weten hoe cliënten de dienstverlening van het Wmo-loket ervaren. Daarom verspreidt zij binnenkort een enquête die is samengesteld met het Wmo-platform, Platform Gehandicapten Zedje en de Seniorenraad. De resultaten worden in september verwacht.

Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven en meedoen in de samenleving. Meestal lukt dat prima. Gaat het wat minder goed dan helpen familie, vrienden, buren en vrijwilligers vaak een handje. Soms is er meer (professionele) ondersteuning nodig. Dat is geregeld in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente Giessenlanden wil graag weten hoe gebruikers van de Wmo deze ondersteuning ervaren. Ook wil zij weten wat Wmo-cliënten het belangrijkst vinden aan deze dienstverlening.

Papieren en digitale enquête

Daarom benadert de gemeente Giessenlanden binnenkort cliënten die de afgelopen periode contact hebben gehad met het Wmo-loket. Zij kunnen hun mening geven over de kwaliteit, communicatie en persoonlijke aandacht van de dienstverlening van het Wmo-loket. De vragenlijst hiervoor is opgesteld in samenwerking met het Wmo-platform, Platform Gehandicapten Zedje en de Seniorenraad. De resultaten van dit onderzoek zijn er naar verwachting in september. Met deze informatie wil de gemeente deze dienstverlening nog beter afstemmen op de behoeften van cliënten.

advertentie
advertentie